MINISTARSTVO OBRAZOVANJA / Maturanti, imajte na umu: Otvorene prijave za pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Image
Foto: Screenshot: Facebook/Blaženka Divjak

Iz Ministarstva podsjećaju da će se obvezni predmeti polagati od 8. do 29. lipnja

4.5.2020.
13:49
Screenshot: Facebook/Blaženka Divjak
VOYO logo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) otvorilo je u ponedjeljak prijave za pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika, koje će se održati u utorak 12. svibnja na virtualnoj platformi Loomen.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave za pisanje probnog online eseja otvorene su od 4. do 7. svibnja putem poveznice https://cn1-loomen.carnet.hr/, a sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obavezno.

Probni online esej pisat će se na platformi Loomen u utorak 12. svibnja, s početkom u 10 sati, a rezultati probnog eseja pomoći će učenicima u pripremi za državnu maturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva podsjećaju da će se obvezni predmeti polagati od 8. do 29. lipnja.

Ministarstvo je projekt pisanja probnog eseja iz Hrvatskog jezika pokrenulo u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciljevi projekta su omogućavanje maturantima gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratne informacije o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje tehnoloških mogućnosti online pisanja ispita državne mature.

"Maturanti su nam u ovoj izvanrednoj situaciji prva briga te je niz aktivnosti bio usmjeren upravo njima. U suradnji s RTL televizijom pokrenuli smo pripreme za maturu koje su dostupne subotom na programu RTL-a 2, a NCVVO je pokrenuo digitalne sadržaje U centru mature na kojima se mogu naći savjeti za pripremu mature i zadaci za rješavanje. Dodatno, odlučili smo da gradivo drugog polugodišta neće ulaziti u ispite državne mature", istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo