IZ SJEVERA JASNI / Posavec: 'Na izbore idemo samostalno, ali ako ćemo morati birati - samo u vladu lijevog centra'

'Samo ću reći da to miješanje karata i reakcija javnosti koja je bila evidentna od petka na dalje će sasvim sigurno motivirati veći izlazak birača na izbore, a to izborima daje veći legitimitet pa je s te strane to dobro'

19.3.2024.
13:40
VOYO logo

"Nezavisna platforma Sjever na parlamentarne izbore izlazi samostalno u 3. izbornoj jedinici. Nismo dio nikakvih koalicija, idemo čisto i često, onako kako smo funkcionirali do sada. To je snažna zaštita interesa sjevera Hrvatske kao najproduktivnijeg, najinovativnijeg, najrazvijenijeg hrvatskog kraja koju nijedna vlada do sada nije mazila i podržavala u onoj mjeri u kojoj je to zaslužuju ovi građani", rekao je rekao je predsjendik stranke Matija Posavec u utorak u Čakovcu.

Što se tiče kandidature Zorana Milanovića rekao je da se ne želi miješati u ustavnopravne forme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo ću reći da to miješanje karata i reakcija javnosti koja je bila evidentna od petka na dalje će sasvim sigurno motivirati veći izlazak birača na izbore, a to izborima daje veći legitimitet pa je s te strane to dobro"

"Imamo priliku u 2024. godini imati više od 60 posto izlasnosti na izbore,a tada je i politička situacija čista."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ JEDAN RAZVOD /

I IDS otpao iz lijeve koalicije zbog Milanovića: 'I nas je izgurao iz priče'

Image
JOŠ JEDAN RAZVOD /

I IDS otpao iz lijeve koalicije zbog Milanovića: 'I nas je izgurao iz priče'

'Svaki dan se opcije preslaguju'

Na pitanje ako uđu u Sabor, kome će radije dati povjerenje, Posavec je odgovorio:

"Nećemo mi o tome odlučivati, ali definitivno, odvojit ćemo određeni broj mandata i primarno će biti podrška vlade lijevog centra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li na izbore s HNS-om, naglasio je da u 3. izbornoj jedinici idu samostalno, a u nekim drugima razgovaraju s partnerima centrističkih stranaka.

"Vidite i sami da se te opcije svaki dan preslaguju. Što je bilo prije tjedan dana ne znači da će biti i sutra, ali mi idemo samostalno"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisujemo i deklaraciju sa županom Jelićem jer stvarno imamo dobru suradnju na spoju zelene i plave Hrvatske, znači 9. izborna jedinica

"Ako bude prilike, ako bude mogućnosti, podržat ćemo vladu lijevog centra"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo