'Pohvali bez da spomeneš' / Rimac objavom naživcirao pratitelje, zasuli ga komentarima. On im odbrusio: 'Smiješno je...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Znam, mi volimo biti negativni i kukati. Ali mislim da bi bilo primjereno priznati i dobre stvari, napisao je Rimac na Facebooku

21.2.2024.
10:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mate Rimac objavio je na Facebooku novi post, i to o hrvatskom gospodarstvu. Uslijedili su brojni komentari, a neki su se dotaknuli i HDZ-a. Krenula je i rasprava ispod njegove objave.

Image
emotivni trenutak /

Branko je prvi Hrvat koji je kupio Neveru, preuzeo je sa svitom od 50 najbližih

Image
emotivni trenutak /

Branko je prvi Hrvat koji je kupio Neveru, preuzeo je sa svitom od 50 najbližih

"Znam, mi volimo biti negativni i kukati. Ali mislim da bi bilo primjereno priznati i dobre stvari. Ovdje se ne radi o kratkoročnom glitchu, nego o dosta dugoročnom trendu - u razdoblju od preko tri godine. Još impresivnije ako se sjetimo da smo par mjeseci nakon početka prikazanog razdoblja imali jedan od najvećih padova GPD-a od svih zemalja u EU-u kad je turizam praktički potpuno stao. Da je ova analiza krenula od Q3 2020. bi rezultat, vjerujem, bio još puno drastičnije u korist Hrvatske. No, ovo je realniji prikaz stanja. Jedan od čimbenika za ovo stanje je svakako relativno pragmatično/razumno hendlanje COVID-a i restrikcija, pogotovo u odnosu na poludjele nacije EU-a u tom razdoblju. Nadam se da će se trend rasta nastaviti i dalje ubrzati", napisao je Rimac na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan komentar odmah je uslijedio nakon objave: "Pohvali HDZ, bez da spomeneš HDZ", napisao je netko. Brzo je uslijedio Rimčev odgovor: Zašto HDZ? Ne smije se spomenuti da hrvatsko gospodarstvo raste jer je protiv narativa da je sve loše, korumpirano i kriminalno kod nas? Naravno da treba raditi da bude bolje na svakom području, ali mi je smiješno da se sve pozitivno napada", napisao je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mate Rimac upravo se dopisuje s Mate Rimcem, žena mi neće vjerovati...Gospodarstvo raste, ali je i dalje korumpirano i kriminalno i to se nikad neće promijeniti, ipak je ovo Hrvatska... Sve najbolje u daljnjem radu!", napisao je komentator na Rimčev odgovor.

Komentari su se nastavili nizati i krenula je rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo cvate cvijeće u HR. Gremo svi auslenderi nazad. Raj na zemlji. BDP nije osjetio niti jedan građanin - plaće rastu mizerno, mirovine su smijurija, živežne namirnice preskupe, država korumpirana, nema pravde za maloga čovjeka. Preveliki nameti malim poduzetnicima, turizam raste dok ne eksplodira jer su i njima povećali namete. Skupo i preskupo i neprihvatljivo. Kada plaće odu svima za 1000 eura gore, možemo reći da pripadamo EU-u. A ne da su dobri poslodavci iznimka. To bi trebalo biti pravilo. Tada bi rast BDP-a imao značajnu ulogu", jedan je od komentara.

"Što čini građevinarstvo ekonomiji. Nerealne cijene materijala, rada, prodaje, provizije. Trebalo bi vidjeti kolika je kupovna moć Hrvata naspram srednje vrijednosti EU-a", napisao je drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mate Rimac za RTL Danas otkrio kako napreduje izgradnja kampusa, evo što je rekao o robotaksijima

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo