otvoreno pismo dubrovačkog kolumnista /

'Volio bih da sve blagajnice Konzuma dobiju otkaz'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Volio bih da dobijete otkaz i da više nikad u životu ne radite u sličnim uvjetima kao što ste radile u Konzumu', piše dubrovački kolumnist Maro Marušić

12.4.2017.
8:13
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovački kolumnist Maro Marušić preko portala Dubrovačkidnevnik.rtl.hr poslao je otvoreno pismo svim sugrađanima, pogotovo blagajnicama Konzuma.

"Drage blagajnice Konzuma,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prvo, oprostite mi što vam se obraćam u ovom kompliciranom trenutku. Nije vam lako ovih dana. Vaš Gazda je u velikim problemima, i nitko ne zna što će se na kraju dogoditi s Agrokorom. Znam da vam se budućnost ne čini nimalo blistava i da strahujete da ćete izgubiti posao.

Ipak koliko god vam okrutno zvuči, ja bih volio da izgubite posao i da više nikad u životu ne radite ništa slično, kao što ste radile u Konzumu. Previše sati za premalo para. Suludo radno vrijeme, ljeti i do kasno u noć, te naravno, vikendima i blagdanima. Ne samo što ste odrađivale prekovremeno, nego taj svoj posao radite na nogama, i vrlo rijetko možete sjesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volio bih da dobijete otkaz i da više nikad u životu ne radite u sličnim uvjetima kao što ste radile u Konzumu. Molim, nešto mi govorite? Ah, čujem vas što mi pokušavate reći, pa što ćete onda raditi, ako izgubite posao blagajnice, jer ništa drugo ne znate raditi, i niste za to sposobne, odnosno nemate dovoljno škole? Nažalost, moram vas razočarati. Ako ste sposobne raditi u Konzumu prekovremeno petkom i svetkom, po cijele dane na nogama, a zimi s rukavicama, jer ne radi grijanje, onda ste sposobne za bilo koji posao uključujući astronautski. Možete biti što god hoćete, možete birati posao, samo niste toga svjesne. Jedina vaša kočnica je STRAH", piše Marušić.

Njegov cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo