predstavnica kraša napala bernardića /

Dobavljačima prekipjelo: 'Ovo je najveća kriza od Domovinskog rata!'

Prokuristica Kraša Marica Vidaković ranije je izišla sa sastanka i nevezano za službeni stav dobavljača žestoko i vidno iznervirano napala SDP

8.4.2017.
14:00
VOYO logo
Image
PORUKA ŠEFA SDP-A /

'SDP je osnovao krizni stožer kako bi pomogao malim dobavljačima'

Image
PORUKA ŠEFA SDP-A /

'SDP je osnovao krizni stožer kako bi pomogao malim dobavljačima'

U subotu poslijepodne na zagrebačkom Žitnjaku sastali su se Agrokorovi dobavljači.

Prokuristica Kraša Marica Vidaković ranije je izišla sa sastanka i nevezano za službeni stav dobavljača žestoko i vidno iznervirano napala SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najveća kriza od Domovinskog rata! Molim lijepo SDP i druge da se ne miješaju. Gdje su bili dosad?! Nećemo isporučivati robu od danas pa dok povjerenik ne stupi na dužnost. Bankari neće svoju gotovinu ubaciti dok ih se ne osigura, a mi već dva mjeseca isporučujemo robu bez da nas itko plaća", rekla je Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Stanković iz koordinacije dobavljača i proizviđača, a inače i član AtlanticGrupe, kaže kako Cedevita i ostali proizvodi njegove kompanije ne idu u Konzum do daljnjega.

"Očekujemo da će već u ponedjeljak isporuke biti nastavljene jer će prema našim informacijama tada biti imenovan povjerenik. Očekujem da naši zahtjevi budu uvaženi. Nikakvih otpisa potraživanja nema", rekao je Stanković.

Kako javlja naš reporter Ivan Skorin, dobavljači kažu da su od 6. ožujka Agrokoru isporučili robu u vrijednosti od preko milijardu kuna, a da za to nikakav novac nisu dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon kraja sastanka dobavljači su se oglasili priopćenjem.

"Na današnjem sastanku prisustvovao je najveći broj malih, srednjih i velikih proizvođača i dobavljača ujedinjenih u svojim zahtjevima u slučaju Agrokor.

Dobavljači i proizvođači su zabrinuti jer i dalje nije riješen problem starog duga. Zato se inzistira na sastanku s Vladinom povjerenikom, odmah čim bude imenovan, kako bi taj problem bio riješen.

Očekujemo da ćemo nakon sastanka s povjerenikom prinudne uprave uspjeti doći do rješenja koje će omogućiti potpunu normalizaciju nastavka poslove suradnje.

Kao i u dosadašnjim razgovorima proizvođači i dobavljači ostaju pri iznesenim zahtjevima:
•    rješavanje problema regresnog duga dobavljača
•    prihvaćanje predloženog plana otplate starih potraživanja
•    uredno plaćanje novih isporuka
", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo