Komentirao i doprinose / Marić o 'pečaćenju zbog deset kuna': 'Za bagatelne prekršaje se ne zatvara, ovdje se ne radi o tome'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zatvoreni objekti u Koprivnici i Svetoj Nedelji nisu zapečaćeni zbog jednog računa, već zbog niza prekršaja kroz dulje vrijeme, rekao je ministar financija

20.9.2018.
17:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Uoči sjednice Vlade ministar financija Zdravko Marić komentirao je poreznu reformu koja je kroz izmjene devet poreznih zakona upućena u saborsku proceduru. "PDV je najjača mjera ovog kruga poreznog rasterećenja", istaknuo je.

Osvrnuo se i na slučajeve zatvaranja objekata, konkretno cvjećarnice u Koprivnici i ribarnice u Svetoj Nedelji, zbog navodnih deset ili 15 kuna neprikazanog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naputak carinskim službenicima je da za bagatelne prekršaje nećemo raditi pečaćenje lokala. U ovim slučajevima se ne radi samo o tome, nego je riječ o opetovanim prekršajima kroz dulje vrijeme", rekao je ministar financija.

Kada se spomene pojačanje nadziranje prometa za ugostiteljske i druge objekte, njihov prikazani promet skoči i do 100 posto, napomenuo je Marić dajući primjer razdoblja Svjetskog nogometnog prvenstva. Za prve prekršaje, posebno bagatelne, ističe da se nikad ne kažnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić je komentirao i famu oko direktorskih doprinosa. "Krive su interpretacije u medijima, 10 odnosno 11 tisuća kuna za plaću nikad nije bilo propisano, već su tako to interpretirale neke interesne skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo