javni iskaz /

Marić i Petrov morat će se izjasniti Povjerenstvu oko sumnjivih sastanaka s Todorićem

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Riječ je u neuobičajenoj praksi za ovo Povjerenstvo, no Novaković je istaknula kako je praksa omogućena Zakonom o upravnom postupku

10.4.2018.
17:05
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Do kraja ovog tjedna Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučit će o tome hoće li ministra financija Zdravka Marića pozvati da da javni iskaz o svojoj ulozi oko krize u Agrokoru i da se izjasni o sastancima s vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem.

Da je davanje javnog iskaza izgledno potvrdila je za tportal šefica Povjerenstva Nataša Novaković. Javni iskaz trebao bi dati i svjedok Božo Petrov koji je u ožujku 2017. na početku krize u Agrokoru kao tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora i koalicijski partner HDZ-a također sudjelovao na tim sastancima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je u neuobičajenoj praksi za ovo Povjerenstvo, no Novaković je istaknula kako je praksa omogućena Zakonom o upravnom postupku. "Pozvali bismo Zdravka Marića da da izjavu kao stranka u postupku ali i druge osobe da svjedoče o utvrđivanju činjenica", kazala je Novaković i dodala kako je riječ o specifičnoj situaciji koja je u okviru ovlasti Povjerenstva.

Uz Petrova mogli bi biti pozvani i drugi svjedoci. Novaković je napomenula kako su se akteri dužni odazvati pozivu, a ako se ne odazovu prijeti im novčana kazna. Postupak protiv ministra Zdravka Marića pokrenute je još za vrijeme mandata Dalije Orešković, 11. siječnja ove godine. Postupak je pokrenut nakon niza anonimnih i neanonimnih prijava protiv Zdravka Marića u kojima se problematizira njegova uloga kako bivšeg direktora u Agrokoru u rješavanju krize u tom koncernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo