MARAS PONOSAN ŠTO JE ZAGREB GLASAO ZA MILANOVIĆA: / 'Poruka ljudi je jasna. HDZ-u je dobro u hobotnici s Bandićem, ali na idućim izborima doživjet će kraj'

Image

Smatra i da je rezultat predsjedničkih izbora u Zagrebu poruka gradonačelniku

7.1.2020.
10:22
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba Gordan Maras danas je za N1 prokomentirao kako vidi sudbinu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nakon predsjedničkih izbora na kojima je podršku dao Kolindi Grabar Kitarović.

"Ono što mogu reći jest da sam ponosan na Zagrepčanke i Zagrepčane što su podržali promjene. HDZ snosi istu, ako ne i veću odgovornost od gradonačelnika Bandića u smislu da ga održava na vlasti. Sljedeći izbori će vrlo jasno pokazati što Zagrepčani misle o aktualnoj vlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je i inicijativu za koju je zagrebački SDP prikupio dovoljno potpisa, a tiče se GUP-a Grada Zagreba.

Image
OSIM KOLINDE, S PANTOVČAKA ODLAZE I DRUGI 'STANARI': /

Petero savjetnika i 11 dužnosnika ostaje bez posla; neki od njih mogu uzeti opciju '6+6'

Image
OSIM KOLINDE, S PANTOVČAKA ODLAZE I DRUGI 'STANARI': /

Petero savjetnika i 11 dužnosnika ostaje bez posla; neki od njih mogu uzeti opciju '6+6'

"Jedna od inicijativa je danas na dnevnom redu Skupštine, oko GUP-a. Ne želimo da prevladaju interesi pojedinaca. Predložit ćemo raspisivanje referenduma kako bi građani mogli reći što misle o GUP-u. Ukoliko većina zastupnika u Gradskoj skupštini tako odluči, referendum će se održati. Očekujem od predsjednika Skupštine Prgometa da uvrsti tu točku", kaže Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kućice na Adventu su vrh sante'

Objasnio je kako od HDZ-a ne očekuje ništa.

"Ja samo očekujem da građani Zagreba vide za što se zalažemo u Skupštini. Ukoliko ovo ne prođe i ukoliko isforsiraju donošenje GUP-a, nama jedino preostaje preuzeti vlast na sljedećim izborima i promijeniti GUP. Ove kućice na Adventu, to je vrh sante leda. Tu se mešetari zemljištima i određenim interesima. Tu se borimo s jednom hobotnicom koja je opasala cijeli grad. Grad Zagreb jednostavno nakon ovih godina takve vlasti zaslužuje određenu promjenu, a ne da se ti kumovi gradonačelnika bave idejama kako da zarade novac", dodaje Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra i da je rezultat predsjedničkih izbora u Zagrebu poruka gradonačelniku:

"Mislim da je vrlo jasna poruka građana što misle o njima. U Gradu Zagrebu je od svih županija najveći porast broja birača koji su išli u prilog SDP-a. Znam da će se mnoge stvari sad na gradskoj sceni promijeniti. Moje pitanje HDZ-u je zašto podržava tri godine Bandića i zašto im je tako dobro u toj hobotnici. Na sljedećim izborima će to doživjeti kraj što se SDP-a tiče", rekao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo