Marasova škola uvlačenja šefu

Ministar Maras nije štedio guvernera Vujčića zbog činjenice da si je uvećao plaću za čak 8.900 kuna.

13.3.2014.
12:48
VOYO logo

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je danas učinke poduzetničkog impulsa za prošlu godinu. No, osvrnuo se i na nabavku spornih Audija, odnosno na preuzimanje jednog koji se sada nalazi u garaži njegovog ministarstva. Prokomentirao je i plaću guvernera Borisa Vujčića rekavši da je apsolutno previsoka.

Ministru Gordanu Marasu nije sporno da je njegovo Ministarstvo preuzelo Audi čija je nabavka podigla puno prašine. "Sve automobile koji su isporučeni će preuzeti Vlada, takva je odluka i oni će se dati na korištenje MUP-u", poručio je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'

Ja ga neću voziti'

"Znači ono što želim reći jest da će ti automobili biti preuzeti i dani MUP-u, i tu je, što se mene tiče, priča završena. Ja ga neću voziti i dok ga MUP ne preuzme, on će biti ovdje gdje je - na mjestu u garaži u Ministarstvu", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maras je ponovio nekoliko puta kako ne vidi razliku stoji li Audi u garaži ministarstva ili je na parkiralištu leasinga.

"Ministri se u njima neće voziti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar se osvrnuo i na plaću guvernera Borisa Vujčića koja je odnedavno narasla na 34 tisuće kuna.

"Mislim da se na to pitanje nameće jednostavan odgovor: ako predsjednik Republike ima plaću koja je 10-ak tisuća kuna manja od te, onda je to sigurno previsoka plaća. Bez obzira jel se prije radilo o naknadi koja je sada ukomponirana u plaću ili se radi o plaći. Znači, to su iznosi koji su neprimjereni trenutku u kojem se Hrvatska nalazi i nadam se da će Savjet HNB-a na taj način reagirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Premijeru je posao složeniji nego guverneru'

Takva plaća je previsoka za javni sektor, pogotovo kada je veća od predsjednikove i premijerove, ustvrdio je Maras pojasnivši da te plaće uzima kao mjerilo upravo zato jer se radi o javnom sektoru u kojem predsjednik ima prvu poziciju. "Zar ne mislite da je premijeru posao složeniji nego guverneru, ja mislim da je", uzvratio je Maras.

"Mislim da zbog toga mogu isticati da nije primjereno da takva plaća bude u tom nesrazmjeru, da ne govorim o plaći od 34 tisuće kuna u odnosu na prosječnu plaću u RH. Mislim da je to apsolutno previše", rekao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo