ZABRINJAVAJUĆ TREND / Manijaci u dubrovačkim autobusima pipkaju žene: 'Glumio je da spava, a dirao me po bedru i nakon što sam se odmakla'

Image
Foto: Ivona Butjer/Dubrovački Dnevnik RTL

"Ja sam sjedila na sjedalu do prolaza, a on se pravio da spava dok mu je ruka virila između mog sjedala i sjedala do mene te me je dodirivao"

12.3.2018.
10:12
Ivona Butjer/Dubrovački Dnevnik RTL
VOYO logo

Jedna gospođa iz Dubrovnika koja je htjela ostati anonimna, upozorila je na negativnu praksu koja se u posljednje vrijeme širi po dubrovačkim autobusima, a odnosi se na muškarce koji koriste svaku priliku kako bi 'pipkali' žene i ne odustaju ni nakon njihovog uzmicanja.

“Već dva puta mi se dogodilo da me neki manijak, mogao bi biti isti, dira u autobusu. Gužva, sjedim i osjetim lagano škakljanje po bedru. Pogledam momka do sebe i vidim kako sjedi 'ukoso' te se jednom rukom 'pridržava' za sjedalo. I tom rukom mene dira. Kako nisam znala je li slučajno, značajno sam ga pogledala i pomaknula se od njega. On je bio uporan i nastavio s tim, ruka mu je i dalje bila na mom bedru. Samo sam rekla: 'Oprostite, možete li maknuti tu ruku?' Prepao se i izašao na sljedećoj stanici u Komolcu,“ izjavila je gospođa za Dubrovački Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto joj se dogodilo u jednom drugom autobusu koji ne spada pod Libertas (gradsku tvrtku). 

"Neki muškarac je sjedio iza mene, a ja sam sjedila na sjedalu do prolaza. Pravio se da spava glavom naslonjenom na moje sjedalo, a ruka mu je virila između mog sjedala i sjedala do mene te me je dodirivao. Tada sam mu na ruku stavila torbu i sjela do prozora, ali on je bio toliko odvažan da je provukao ruku između prozora i sjedala kako bi nastavio. Naravno kako sam se izderala na njega i prebacila sam se na drugo mjesto,“ prepričava uplašena Dubrovkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda će nekome navedeni slučajevi zazvučati kao 'bezazleno pipkanje', ali je zapravo riječ o seksualnom uznemiravanju koje je u Hrvatskoj, za razliku od nešto razvijenijih europskih zemalja, još uvijek nedovoljno prepoznato, piše Dubrovački Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike