Pet za, tri protiv /

Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Tomislavu Sauchi

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S pet glasova 'za' (HDZ i Most) i tri 'protiv' (oporba) Mandatno-imunitetno povjerenstvo izglasalo je dodatno skidanje imuniteta saborskom zastupniku Tomislavu Sauchi

13.4.2017.
12:01
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dobrih pola sata rasprave, članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva odlučili su još jednom skinuti imunitet Sauchi, doduše ne jednoglasno, već preglasavanjem.

Sauchi je već ranije skinut imunitet, a ovaj put se tražilo isto zbog novih slučajeva kaznenih djela, u počinjenu kojih je, sumnja se, sudjelovala i tajnica Sandra Zeljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovci su na sjednici prozivali DORH. "Prvi put SDP je glasao 'za' bez propitivanja, bili smo principijelni i jasni. Saucha je ekspresno završio u pritvoru. Očekivali smo odgovor DORH-a na nove dokaze. Stekli smo dojam da državna tijela nisu nepristrana prema Sauchi. Nećemo glasati za skidanje imuniteta. Ocekujemo da DORH završi prvu istragu i da utvrde je li osnovana pa ćemo glasati za proširenje", kazao je Darko Parić iz SDP-a.

Odgovorili su iz redova vladajućih. "Nije na nama da raspravljamo je li kriv ili ne, postoje institucije, trebamo u njih vjerovati i mislim da je njemu u interesu da se privede sve kraju", rekao je Tomislav Klarić iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev za davanje odobrenja za pokretanje kaznenoga postupka protiv Sauche na koncu je izglasan s pet glasova "za" i tri "protiv". Presudili su, dakle, glasovi HDZ-a i Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo