MUP osporavao / Makarska policajka koju je udario grom na radnom mjestu nakon deset godina dobila sudski spor

Image
Foto: Ilustracija/Žarko Bašić/PIXSELL

'Dok sam pokušavala dignuti metalnu rampu kako bih propustila automobil, sijevnulo je i zagrmjelo', ispričala je policajka koja cijelo desetljeće pravdu traži na sudu

15.5.2018.
21:27
Ilustracija/Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Makarska policajka S. O. preživjela je indirektni udar groma na graničnom prijelazu prije točno deset godina. Kao zaposlenica Policijske postaje Vrgorac sama na dužnosti je čuvala državnu granicu na prijelazu Podprolog

"Dok sam pokušavala dignuti metalnu rampu kako bih propustila automobil, sijevnulo je i zagrmjelo. Osjetila sam da mi kroz desnu ruku prolaze trnci", ispričala je za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svu sreću, pomogao joj je jedan vozač koji je bio s njom sve dok nije pristigao njezin brat. Odvezena je u KBC Split, gdje joj je pružena liječnička pomoć. 

Slučaj je završio na sudu. Policajka je tražila odštetu zbog ozljede na radu. MUP je to osporavao, tvrdeći da je nadležni inspektor zaštite od požara utvrdio da je sve bilo u skladu sa zakonskim regulativama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski sud u Metkoviću najprije je odbacio njezin tužbeni zahtjev, što je potvrdio i Županijski sud u Dubrovniku. Uporna policajka išla je na više instance zatraživši reviziju postupka. U ponovljenom postupku Općinski sud je nepravomoćno presudio da joj MUP mora platiti gotovo 23.000 kuna s kamatama, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo