(Dancing Bear) / MAJKE - Unplugged

Image

Povratnički akustični live legendarnih vinkovačkih rokera dobio je i svoje vizualno izdanje.

1.2.2009.
12:22
VOYO logo

Dok čekamo da Majke novim pjesmama opravdaju svoje ponovno okupljanje, njihov je iznimno uspješni akustični koncert iz Tvornice upravo dobio i svoj vizualni oblik.

Sve rečeno o albumu vrijedi i za DVD - Baretova banda još jednom se potvrdila kako sastav sposoban da garažni rock odvede do iskonskog bluesa i americane, pritom ni u jednom trenutku ne žrtvujući sirovu energiju i bijes pjesama poput "Budi ponosan" i "89".  "Unplugged" je novi dokaz da Majke imaju bezvremensku i nepoderivu pjesmaricu u kojoj najbolji trenuci funkcioniraju u bilo kojem aranžmanu, što je u osnovi obilježje svih istinskih rock klasika.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li i na ploči koju trenutno pripremaju snimiti nešto u rangu "Fantastične vatre", "Ja sam budućnost" ili "Putujem" ostaje nam za vidjeti, no ovo CD/DVD u svakom slučaju označava kraj jednog izuzetno kreativnog razdoblja kako Majki, tako i (barem posredno) hrvatskog rock'n'rolla u cjelini. 

Što se, pak, dodataka tiče, najzanimljiviji je opsežan i vrlo inteligentno odrađen intervju s vjerojatno najkarizmatičnijim frontmenom kojeg smo dobili u posljednjih četvrt stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo