MAJA SEVER DEMANTIRA ŠKORU: / Nisu svi zaposlenici HRT-a dobili povlašteni stambeni kredit

Image
Foto: Pixsell

Maja Sever, dugogodišnja novinarka HRT-a, kazala je kako kao ‘stručnjakinja’ za HRT s javnosti mora podijeliti par informacija,

27.5.2021.
17:34
Pixsell
VOYO logo

Na sučeljavanju kandidata za gradonačelnika Zagreba na Novoj TVTomislav Tomašević pitao je Miroslava Škoru o otpremnini u iznosu od 350.000 kuna i zašto ju je nezakonito uzeo. Još 2000. godine sporna se otpremnina našla na udaru Državne revizije.

No, nije samo Tomašević spomenuo otpremninu koju je pjevač spremio u džep od HRT-a nego i da je dobio povlašteni stambeni kredit uz pomoć HRT-a s kamatom od 2,5 posto. Istaknuo je da su u to vrijeme bankarske kamate bile oko 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

koro mu je odgovorio da je kredit dobio kao i svaki drugi zaposlenik HRT-a i da ga je u roku dvije godine vratio. Dodao je kako mu se nitko nakon nalaza revizije nije javio. “Kada Državna revizija nešto utvrdi, onda državna tijela moraju djelovati. Nitko se nikada nije javio i pitao me bilo što”, rekao je šef Domovinskog pokreta.

Osim otpremnine od 350.000 kuna, Tomašević je Škoru pozvao da vrati i stan koji je kupio temeljem povlaštenog kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO OD HRT-A UZEO 350.000 KUNA OTPREMNINE NA KOJE NIJE IMAO PRAVO? /

On se obrušio na medij koji je objavio tekst

Image
ŠKORO OD HRT-A UZEO 350.000 KUNA OTPREMNINE NA KOJE NIJE IMAO PRAVO? /

On se obrušio na medij koji je objavio tekst

Sever: ‘Ja nisam dobila kredit,’

U vezi ove teme na Facebooku se oglasila Maja Sever, dugogodišnja novinarka HRT-a i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske. Sever je kazala kako kao “stručnjakinja” za HRT s javnosti mora podijeliti par informacija, a jedna se upravo odnosi na dobivanje istog kredita koji je Škoro dobio.

Image
Image

“I ja sam tražila povoljan kredit od HRT-a, a vjerojatno krajem devedesetih. Taj s dva posto kamate. Tada sam imala sam dvoje male djece i pokušavala riješiti stambeno pitanje. Znalo se da su neki na HRT-u dobili povoljnije kredite, a znamo da mi nije teško pisati zahtjeve. Nisam dobila kredit. Nismo svi dobivali kredite. Ja, kao i većina zaposlenika, tada smo morali dići normalne bankovne kredite s puno višim kamatama. Da npr. danas dam otkaz na HRT-u ne bih dobila otpremninu. Otpremnina nije stečeno pravo svakog zaposlenika”, napisala je Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije Sever jedina jer su se javili i drugi djelatnici HRT-a pa na društvenim mrežama napisali da su kriteriji za dodjelu kredita i otpremnina u njihovoj “kući” politički dodjeljivani i “vrlo rastezljivi”.

“Škoro se hvali da je sposoban biznismen, a ‘ko ne bi bio sposoban uz otpremninu od 350.000 kuna, odnosno HRT ga je nagradio sa 175.000 kuna po godini staža!? Zato su oni kojima je otpremnina ponuđena godinu ili dvije prije odlaska u punu mirovinu dobili maksimalnih 160.000 kuna, a oni koji su išli u penziju s 39,5 godina rada na HRT-u 19.000 kuna”, komentirala je umirovljena novinarka koja je dugo godina radila na radiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neki su na HRT-u prošli čak i bolje od Škore pa je tako svojedobno predsjednik Muzičke proizvodnje nakon sedam godina zaposlenja dobio otkaz s otpremninom u iznosu od skoro 600.000 kuna.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo