krešimir macan /

'HDZ je na gubitku, protivljenjem radu Povjerenstva stvaraju dojam da nešto skrivaju'

U studiju RTL-a pridružio nam se politički analitičar Krešimir Macan, koji je prokomentirao cijelu situaciju oko uhićenja u Agrokoru

16.10.2017.
19:10
VOYO logo

U ponedjeljak ujutro odjeknula je vijest kako je policija u ranojutarnjim satima ušla u Kulmerove dvore, rezidenciju obitelji Todorić, a pretresi se obavljaju i na još nekim lokacijama na kojima prebivaju bivši bliski suradnici Ivice Todorića, bivšeg vlasnika koncerna, čija je lokacija još uvijek nepoznata.  

U studiju RTL-a pridružio nam se politički analitičar Krešimir Macan, koji je prokomentirao cijelu situaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici cijeli dan tvrde da je cijela ova opcija pretjerana. Mislite li i vi tako?

Nije ako gledate što se inače događa. Ako gledate s pozicije branitelja jest, ali onda su sve dosadašnje akcije bile pretjerane. Bitno je da sve završi presudom zbog ovog showa, vi danas cijeli dan izvještavate, a o čemu, o ničemu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste ocijenili reakcije političkih stranaka? 

Obje strane su krenule u aktivnu komunikaciju, sprema se politički rat. Kod gospodina Bernardića poruke nisu bile dovoljno jasne. Jedni i drugi su se odlučivali kad će krenuti puštati informacije. Povjerenstva očito neće biti, tu gubi HDZ jer je on protiv Povjerenstva i tu ispada da oni nešto skrivaju. 

Zašto skrivaju pisce 'lex Agrokora'?

Jer se u principu ne žele zapetljavati u nove priče, sad se svaka stvar oko ove teme politizira, ako bi se otkrilo da ga je pisao ovaj i onaj, otkrilo bi se da je bio na nekoj sumnjivoj poziciji, pa bi se pričalo da je to bilo planirano. Stvar je jednostavna, no oni ne znaju govoriti jednostavno. Vlada je osigurala radna mjesta 'lex Agrokorom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što biznis u Hrvatskoj misli o svemu nakon današnjeg dana? 

Isto što su mislili i kad su dobitnici Zlatnih kuna završavali u pritvoru. U HR je teško biti poduzetnik, dakle sve što je napravio Todorić prvo zaslužuje priznanje, a onda idemo vidjeti to se dogodilo kad su došli do vrha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo