MA KAKVI, BALDASAR NIJE NAJGORI: / Ovaj čovjek najveći je gubitnik izbora u Dalmaciji

Image
Foto: PIXSELL
29.5.2017.
8:47
PIXSELL
VOYO logo

Novinari Slobodne dalmacije uspoređivali su postotke koji daju realan prikaz neuspjeha i stavljaju ga u odnos s brojem birača koji je mogao nekog odabrati pritom izdvojivši iz svake općine i grada samo jednog, najneuspješnijeg kandidata ili listu. Napominju da bi, da nisu primijenili taj kriterij, neuspješni iz većih sredina zasjenili niz tragičara u manjim gradovima i općinama.

Primjerice, u Splitu je uz SRP manje od jedan posto dobila i lista Splitske stranke i Hrvatske stranke prava. Desetljeća predanog rada SRP-a, fascinantno uporne lijeve stranke koja ustrajno ide iz debakla u debakl, u Splitu je honoriralo svega 226 birača, dok je široj javnosti uglavnom nepoznati Miljenko Marić u Zadru dobio povjerenje 97 građana s pravom glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Da je Marić bio barem malo uspješniji, na prvo mjesto bi pak izbio Ivo Baldasar s impresivnih 0,80 posto, odnosno 553 splitska glasa. Baldasarov je neuspjeh utoliko veći što je na dno potonuo s vrha, odnosno s gradonačelničke pozicije.

Marića i Baldasara slijedi HNS-ovac

Na drugom mjestu neuspješnih lista u Dalmaciji opet se nalazi Marić. On i sljedbenici u Zadru su dobili 0,37 posto, odnosno 92 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Respekta je vrijedan i neuspjeh sinjskog ogranka Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević koji je podržalo svega 0,66 posto birača, odnosno 65 Sinjanki i Sinjana. Slijedi nezavisna lista Andreja Vištice iz Metkovića sa solidnih 1,10 posto (97 glasova) povjerenja u tamošnjem biračkom tijelu, te dubrovački Živi zid s 1,93 posto (347 glasova). To je prikaz pet neuspješnih lista u sve četiri županije, piše Slobodna Dalmacija.

Kad je riječ o načelničkim i gradonačelničkim kandidatima, nakon Marića i Baldasara slijedi Vinko Dragović, HNS-ova uzdanica iz Metkovića, s 1,36 posto (122 glasa). Četvrti je Ivica Poljak, HSS-ovac iz Sinja, kojeg je podržalo 2,30 posto sugrađana (230 glasova), a peta Valentina Grbavac, članica HSP-a AS, čije su ambicije o preuzimanju funkcije gradonačelnice Vrgorca ohlađene sa svega 2,46 posto potpore (92 glasa).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo