najbolji na Svjetskom prvenstvu u Leipzigu /

Ludbreški robotičari: Pobijedili smo Singapur zadnjim atomima snage!

Image
Foto: Varaždinska županija

Danas je održan prijem učenika Srednje škole Ludbreg, koji su osvojili prvo mjesto na svjetskom robotičkom prvenstvu Robocup 2016 u Leipzigu, u CoSpace kategoriji.

5.7.2016.
14:29
Varaždinska županija
VOYO logo

Jedna od najmlađih srednjih škola u Hrvatskoj time se upisala na listu traženijih srednjih škola, posebno kad je u pitanju školovanje za spomenuto zanimanje.

- Ovi su momci pravi dokaz na koji se način treba ulagati u obrazovanje. Očito imamo jako puno talenata, ali s njima treba raditi i omogućiti im kvalitetne uvjete za obrazovanje. Županija već desetak godina izuzetno ulaže u to područje. Tako smo osnovali dvije srednje škole - u Novom Marofu i Ludbregu, koja je sad iznijedrila svjetske prvake. Oni su učili na način da znaju iskoristiti znanja, stoga svima čestitam na izvrsnom uspjehu - rekao je župan Predrag Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić tom je prigodom uputio apel Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske za upisivanje dodatna dva razredna odjeljenja za zanimanje CNC operater.

- Bilo bi dobro da Ministarstvo prepoznaje potrebe gospodarstva i želje roditelja i djece. Naime, imamo 41 prijavu za to usmjerenje, a Ministarstvo dozvaljava upisati samo jedan razred, stoga molim tehničkog ministra da čuje i progleda te omogući upis još jednog razreda. Županija iskazuje potrebe za ovakvim zanimanjima - istaknuo je u apelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robotičari su se natjecali pod imenom Ducati komponenti SŠ Ludbreg Team, s obzirom da je upravo navedena tvrtka omogućila da odu na natjecanje.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo