globalni fenomen / Lovili smo Pokemone po Šibeniku i saznali zašto su zaludili svijet!

Image
Foto: Šibenski portal

Pokemon Go, aplikacija smještena u takozvanu ‘proširenu stvarnost’ poharala je cijeli svijet. Kako biste ih skupili, morat ćete se dobro našetati. Pokemone se skuplja mobitelima – aplikacija obavijesti igrača kada se neki od Pokemona nađe u blizini. Cilj igre je naravno, skupit’ sve i postati trener te zauzeti dvorane za trening na mjestima gdje god vas noge nose.

15.7.2016.
13:33
Šibenski portal
VOYO logo

Igra je u samo nekoliko dana postala nevjerojatan globalni fenomen, a vrijednost dionica Nintenda, suvlasnika Pokemon franšize, narasla je za 7,5 milijardi dolara.

Kud svi tu i mi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poštenog mučenja prilikom instalacije koja još uvijek nije dostupna u Hrvatskoj, i mi smo se odvažili i krenuli u lov na Pokemone.

Image
Foto: Šibenski portal

Naravno, prvo smo bili u očaju jer se niti jedan Pokemon nije pojavljivao u našoj blizini, bili smo na rubu deinstaliranja. Međutim, naišli smo na prvu Poke stanicu u blizini – crkvu sv. Nikole, napunili smo torbu s tri  dodatne Poke lopte i krenuli prema rivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda – vibracija. Zubat nas gleda s rive!! Umirili smo se kao da se radi o pravoj divljoj zvijeri i pokušali što gracioznije baciti tu loptu nasred Zubatove glave.

Promašaj. Još jedan. A onda smo počeli manijakalno bacati loptice dok su nas prolaznici čudno gledali. Nema veze, nećemo izgubiti virtualno čudovište! Zubat je ulovljen!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu Pokemon GO avanturu po Šibeniku pročitajte OVDJE.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo