'Ljude ćemo morati na silu izvlačiti iz taksija'

S nezapamćenim incidentom koji se u nedjelju dogodio u Dubrovniku, kada se taksist namjerno sudario s kolegom jer mu je ovaj, navodno, oteo mušteriju, rat taksista u Hrvatskoj dosegnuo je vrhunac.

6.5.2010.
9:41
VOYO logo

Inače, u spomenutom incidentu lakše je ozlijeđena putnica, liječnica iz Zagreba, a taksist Petar Cvrlje, koji je izazvao sudar, suspendiran je. No, zbog problematičnog sustava nitko mu ne može zabraniti da nastavi raditi i da se odmah danas pojavi na stajalištu sa svojim taksijem.

"Nismo mi vlasnici štandova i ne možemo bivšeg kolegu isključiti ako se tamo pojavi i čeka red!", tvrde taksisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prometni inspektor je trenutačno na odmoru'

Dubrovački taksisti pribojavaju se da je pitanje dana kada se mogu očekivati novi teški incidenti: što zbog konkurencije, a što zbog ilegalnih taksija kojima se ne može stati na kraj. Naime, koncesiju može oduzeti samo Grad, koji ju je i dao, ali inspekcija ne radi svoj posao i ne želi se zamjerati bahatim pojedincima koji bacaju ljagu na poziv i destinaciju.

"Prometni inspektor je u Pločama i trenutačno na odmoru, a kroz Obrtničku komoru inzistirat ćemo na aktivaciji rada komunalnih redara te inspekcije. Dok se to ne riješi, na području grada će i dalje na divlje raditi vlasnici koncesija iz općina koje nisu nastale na području bivše Općine Dubrovnik. Legalnih je 137 taksista, a nitko ne zna koliko ih radi 'na divlje' jer često taksiraju čak i iznajmljivači soba", kazao je potpredsjednik Udruge taksi vozača Niko Ivanović za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inspekcija i komunalni redari ne rade svoj posao. Samo kontroliraju legalne, a ne i ilegalne taksiste, čiji je crni rad uzeo takvog maha da trećinu posla uzimaju upravo 'divljaci'. Borimo se za svaku vožnju a radimo tek 100 dana ljeti. Zimi se sve tjedno broji na prste jedne ruke. Kulminacija je uoči i nakon sezone, a vjerojatno će problema uskoro biti s taksistima iz Konavala jer rade temeljem nekakvog mišljenja, a ne koncesije. Stoga će goste moći samo dovesti s aerodroma, a ne i iz grada, pa ćemo im iz vozila morati izvlačiti putnike van", kazao je Ilija Moretić, član UO udruge.

Taksisti Radio centra 970 hvale pročelnika za turizam Milana Perića, ali su puni gorčine na rad inspekcije. Ističu taksiste iz trgovačkog društva Ragusa i rad njihova Radio centra 0800-14-41, koje im nije konkurencija jer su im cijene istovjetne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj događaj bacio je ljagu na Dubrovnik

Kažu kako se kolege međusobno moraju poštivati, ali strahuju od novih incidenata, pa i takvih gdje će doći do izravnih fizičkih okršaja, kao što su primjera radi sinovi Petra Cvrlje prije nekoliko godina fizički napali predsjednika udruge Vida Krmeka.

Također, taksisti smatraju da je ovaj događaj bacio ljagu na njih i turistički Dubrovnik u cjelini, te se nadaju da će nadležne službe povući nužne mjere za sankcioniranje ispada njihovog kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005030884006 arti-201005040239006

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo