Dobro dobrim / Obnova na Banovini nikako da krene, ali zato su tu volonteri: U tri dana izgradili su mu štalu, nude pomoć i drugima!

"Potres mi je gotovo sve razorio i kuću i štalu i sve ostalo. Dolazak zamaha ovdje mi je možda najsretniji dan u zadnjih deset godina života"

12.3.2021.
19:41
VOYO logo

Stanovnici Banovine koji su u potresu ostali bez krova nad glavnom čekaju državu i tipsko rješenje za obnovu, no volonteri su nekima od njih već izgradili uglavnom drvene kuće, ali i druge objekte važne za nastavak normalnog života.

U Banskom Grabovcu je s jednim od vlasnika volonterski izgrađene štale razgovarao Boris Mišević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izgradnju štale Stanka Polimca volonterima iz Zagreba je trebalo tri dana uz pomoć sakupljenih novaca iz udruga Dobro dobrim.

Udruge imaju sredstava za izgradnju još deset objekata

Pedesetak ovca je kroz volonterstvo ponovno dobilo krov nad glavom i suhi prostor u kojem mogu mogu na miru jesti sjeno, rasti, spavati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Prilika za novi početak /

Nije dovoljno samo obnoviti potresom razorenu Banovinu. Može li ovo biti neka dobra vizija tog prostora?

Image
Prilika za novi početak /

Nije dovoljno samo obnoviti potresom razorenu Banovinu. Može li ovo biti neka dobra vizija tog prostora?

Stanku Polimcu jako puno znači što je dobio novu ljepu jer nakon potresa nije imao gdje s ovim ovcama. "Potres mi je gotovo sve razorio i kuću i štalu i sve ostalo. Dolazak zamaha ovdje mi je možda najsretniji dan u zadnjih deset godina života. Njihov rad i trud koji su uložili u gradnju ove štale konačno je urodio plodom i moje ovce su na sigurnom", rekao je Stanko RTL-ovom reporteru.

To znači da će Stanko moći i dalje nastaviti raditi ono što je radio i do sada, uzgajati i prodavati ovce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljoprivrednik se nadao da će nakon potresa vrlo brzo netko uskočiti u pomoć. Kaže, kada su započeli radovi brzo su se vidjeli rezultati.

Nakon potresa oce je morao držati u jednom malov ovčarniku u dvorištu koji je od novog manji tri puta. Skoro 50 komada ovaca se guralo i Stanko je imao dosta gubitaka i mrtvih janjaca zbog neuslovnog držanja. "Ali evo sad je sve dobro. Situacija je drastično drugačija", rekao je Stanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našem novinaru Borisu su iz udruge javili da postoje sredstva za još 10 ovakvih štala tako da svi koji trebaju obnovu štala na Banovi trebaju se javiti udruzi Dobro dobrim. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo