kontroverzne mušterije / Lista klijenata moćnog odvjetnika sve je duža: Tko je Antu Nobila tražio da ga 'spasi' od rešetaka?

Image
Foto: Pixsell

Uz poznatog se odvjetnika vežu mnoga poznata imena, od kojih su neka kontroverzna

29.3.2019.
11:55
Pixsell
VOYO logo
Image

Lista klijenata moćnog odvjetnika sve je duža: Tko je sve Antu Nobila tražio da ga 'spasi' od rešetaka?

Image

Lista klijenata moćnog odvjetnika sve je duža: Tko je sve Antu Nobila tražio da ga 'spasi' od rešetaka?

Odvjetnik Anto Nobilo preuzeo je obranu bivšeg predsjednika Uprave Uljanika GiannnijaRossande i time "podebljao" listu kontroverznih klijenata s kojima je radio kroz bogatu karijeru.

No, kako je i sam znao tvrditi, krimen odvjetnika jest u tome što zastupaju osobe koje u javnosti nisu na dobrom glasu ili su unaprijed osuđene. S obzirom da je već skoro tri desetljeća jako odvjetničko ime, a Hrvatska je prolazila kroz turbulentno razdoblje u tom periodu i nije velika, Nobilo se našao podosta puta u situaciji braniti baš takve osobe - koje nisu na dobrom glasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici Uljanika opisali bi Rossandu takvim, a i dio javnosti koji se slaže s njima. Naravno, Nobila se to ne tiče, njegov je cilj obaviti posao i obraniti bivšeg predsjednika Uprave Uljanika. Također, kao što je bio slučaj i u prošlosti s drugim klijentima, tako i za Rossandu smatra da se radi o političkom procesu.

"To je očigledno, što tu treba govoriti. Svi smo očekivali ovaj tjedan da će biti definitivno odluka o stečaju. Apsolutno svi koji smo u ovom poslu znali smo da se ovo mora desiti. To je vrlo, vrlo očito, i to je ono što se ne smije događati, miješati politiku i ritam kaznenih postupaka", kazao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Iskusni odvjetnik svakako će Rossandi pružiti iznimnu šansu da skine ljagu sa svog imena, a da je to tako potvrđuje lista onih koje je Nobilo zastupao. Na njoj su, primjerice, Željko Mesec, pokojna Ena Begović, Hrvoje Petrač, Miroslav Kutle, Damir Polančec, Jasmina Bilondić, Drago Maček, Danko Končar, Dijana Čuljak, Josip Perković, Piruška Canjuga, Slobodan Ljubičić... Zastupao je i obitelj ubijenog poduzetnika Šefika Mujkića, a pokrenuo je i istragu ubojstva obitelji Zec. Također, ima iskustvo iz Haaga, gdje je zastupao generala HVO-a Tihomira Blaškića.

Više o najzvučnijim osobama koja je branio Anto Nobilo pogledajte u FOTOGALERIJI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo