što su mislili? /

Lisinski najavio Berlinsku filharmoniju plakatom iz NDH: Objavu su obrisali tek nakon reakcija zgražanja

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Filharmonija dolazi iz druge Njemačke, ali kao da dolazi u istu tu Hrvatsku', bila je jedna od reakcija na objavu

1.2.2022.
17:49
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na društvenim mrežama dvorane Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski danas je osvanuo plakat koji je izazvao opće zgražanje svih koji su ga vidjeli, prije nego što je objava obrisana.

Radi se o najavi nastupa Berlinske filharmonije iz 1943. godine, kada je filharmonija pripadala nacističkoj Njemačkoj i nastupala u NDH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakav blast from the past. Pogledajte najavni plakat posljednjeg nastupa Berlinske filharmonije u Zagrebu koji je bio prije 79 godina", napisali su iz Lisinskog uz fotografiju plakata iz 1943. godine.

Image
Foto: Facebook

Na plakatu je vidljiv i grb NDH, a odmah nakon objave krenuo je i niz reakcija korisnika Facebooka koje su se nizale sve dok objava nije bila uklonjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redatelj Kiril Petrenko koji bi kao istočni Slaven imao veliku vjerojatnost da bude ubijen tijekom Drugog svjetskog rata od nacističke Njemačke, saveznice NDH. Kakav fail od objave", "Filharmonija dolazi iz druge Njemačke, ali kao da dolazi u istu tu Hrvatsku", "Nee, nemojte im stavljati plakate iz NDH i doba nacizma", bili su neki od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo