Linić izvisio, Vujčić će biti ministar?

Ako Kukuriku koalicija pobijedi na izborima, Boris Vujčić, zamjenik Željka Rohatinskog, neće zasjesti u guvernersku fotelju.

28.10.2011.
14:39
VOYO logo

Zamjeniku guvernera HNB-a Borisu Vujčiću predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponudio je mjesto ministra financija ako Kukuriku koalicija pobijedi na izborima, doznaje Business.hr. Svoje planove Milanović je navodno Vujčiću predočio u jednom zagrebačkom restoranu, u kojem su se u četvrtak našli na ručku.

Razišli se Milanović i Linić

Po tim planovima, u fotelju guvernera HNB-a, u koju je nakon odlaska Željka Rohatinskog trebao zasjesti Vujčić, sada bi zasjeo bivši ministar iz Račanove Vlade Mato Crkvenac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva "križaljka" navodno je napravljena nakon razilaženja Zorana Milanovića i Slavka Linića, za kojeg se pretpostavljalo da će, ako SDP dobije izbore, biti ministar financija.

Crkvencu zabranjeno govoriti o ambicijama

"Nisam ni u kakvim razgovorima o tome", riječi su kojima je Crkvenac prokomentirao informaciju da će postati šef HNB-a, A na pitanje ima li za to ambicije, odgovorio je: "To ne mogu reći. Zabranjeno je govoriti o tome." Napomenuo je kako još nisu podijeljene fotelje, kako je fokus na izborima, ali da "se zna tko su osobe na prvoj crti" koje mogu računati na položaje u slučaju pobjede na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Vujčić pak, kojem mandat zamjenika guvernera istječe sredinom srpnja, na skupu središnjih bankara regije, održanom u Dubrovniku, izjavio je da na mjestu ministra financija vidi nekoga tko se razumije u fiskalnu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo