NUŽNA PROMJENA /

Lickanje koje građane ne ostavlja ravnodušnim: hoće li dubrovački vijećnici dopustiti 900 tisuća kuna za uređenje gradonačelnikova ureda?

Troškovnik uređenja predviđa recimo 215 tisuća kuna za podne obloge te 80 tisuća kuna za zavjese

6.11.2017.
18:59
VOYO logo

Puno toga potrebno je zamijeniti, kaže dubrovački gradonačelnik Mato Franković, od klima uređaja do parketa koji je zadnji put lakiran prije više od 10 godina. "Evo, ovo vam je primjer kako izgleda ured odnosno salon jednog od najbogatijih gradova u Hrvatskoj kako vrlo često se zna istaknuti, nažalost sve je derutno prilikom bilo koje jače kiše apsolutno sva voda iz vani ulazi unutra", kazao je Franković.

Za svoj ured, kaže neće kupiti niti jedan novi komad namještaja. 900 tisuća kuna potrošit će se za  uređenje i opremanje ukupno 300 kvadrata gradskih ureda i salona. Prema prijedlogu troškovnika koji je za gradsku upravu izradila privatna tvrtka, za soboslikarenje potrošit će se 100 tisuća kuna  za promjenu podnih podloga 215 tisuća kuna, dok će za zavjese trebati izdvojiti 80 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani na ovakve troškove nisu ostali ravnodušni. "Imam osjećaj da je previše, još od vremena Dubravke Šuice i onog zlatnog zahoda nije se toliko o tome govorilo. Istina je da jedan dubrovački ured mora biti reprezentativan, pogotovo ako ide voda, međutim  toliki novac na koltrine i piture mislim ko da je Picasso, a toliko stvari u gradu treba drugih. Mislim da bi trebalo naći neku zlatnu sredinu", kazala je Dubrovkinja Maja Milošević.

"Dobro je samo ovi podovi malo 200 tisuća kuna, ne znam odakle će dovozit, hoće li dovozit zeleni mramor iz Brazila. Mislim 200 tisuća kuna to je skoro 5 kubika tikovine, 200 kvadrata tikovoga poda od 2 i po centa debljine, a mogu kupit pločice u Peveca 45 kuna kvadrat", kazao je Dubrovčanin Srđan Kera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, salon i gradonačelnikov ured trebaju izgledati pristojno, slažu se i građani i Frankovićevi prethodnici. "Sigurno da prostorije trebaju bit uredne i funkcionalne, a sad koliko trebaju bit nalickane o tom po tom", kazao je bivši gradonačelnik Dubrovnika Vido Bogdanović. A baš o toj količini nalickanosti će i ovisiti hoće li se potrošiti gotovo milijun kuna predviđenih za uređenje ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo