Mobilnost građana / Lepoglava kao Leibnitz: Građane udaljenih naselja prevozit će električni auto?

Image
Foto: Thinkstockphotos

Želeći se upoznati s tamošnjim sustavom integriranog prijevoza, izaslanstvo predvođeno lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili predstavnici Hrvatskih željeznica i Hrvatske elektroprivrede - tvrtki uključenih u projekt 'Mobilnost građana grada Lepoglave i Općine Bednja', posjetili su u srijedu 18. svibnja austrijski grad Leibnitz.

20.5.2016.
13:06
Thinkstockphotos
VOYO logo

Izaslanstvo je primio gradonačelnik Leibnitza Helmut Leitenberger te upoznao s tamošnjim sustavom integriranog prijevoza.

Zbog slične konfiguracije terena i činjenice da je riječ o sredinama s približno istim brojem stanovnika, u velikoj mjeri starije životne dobi, iskustva Leibnitza posebno su zanimljiva gradu Lepoglavi i svima uključenima u projekt 'Mobilnost građana grada Lepoglave i Općine Bednja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradu Leibnitzu prije četiri je godine zbog provedenih reformi jedinica lokalne samouprave, pripojeno sedam naselja raštrkanih u brdskim područjima u gradskoj okolici s ukupno 2500 stanovnika, većinom starije životne dobi.

Pojavio se problem njihova prijevoza budući da javni prijevoz nije bio na zadovoljavajućem nivou. Stoga je Grad Leibnitz pokrenuo pilot projekt u okviru kojeg se električnim automobilom, koji u redovno radno vrijeme koristi komunalni redar, prevoze građane koji imaju potrebe obaviti određene poslove u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo