prijavljena u imovinskoj kartici / Kuščević 11 godina nije upisao kuću na Braču u katastar: Kazna za ovaj prekršaj do 6 tisuća kuna

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.6.2019.
9:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kuščević nikada nije skrivao da ima kuću i ona je godinama prijavljena u njegovoj imovinskoj kartici

Ministar uprave Lovro Kuščević izgradio je kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar, na što njega i sve ostale građane obvezuje Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina, saznaje Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju Nerežišća, prema istoku, nalazi se jedno zemljište. Iako je na njemu teško ne uočiti kuću sa zelenim škurama ona tamo, prema zemljišnim knjigama, ne postoji. Naime, uvidom u online katastar vidljivo je da se zemljišna čestica 3898 k.o. Nerežišća, u vlasništvu ministra uprave, i dalje vodi kao pašnjak od 952 m2.

Kuća je godinama prijavljena u Kuščevićevoj imovinskoj kartici. No, za ministra je problematična činjenica da Zakon jasno propisuje kako je vlasnik nekretnine, u ovom slučaju građanin Kuščević, dužan prijaviti svaku promjenu koja utječe na katastarske knjige, i to u roku od 90 dana otkako su se dogodile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu su informaciju za Telegram potvrdili i Državne geodetske uprave.

"Državna geodetska uprava po Vašoj će prijavi pokrenuti postupke u skladu s odredbama Prekršajnog zakona, zbog eventualne povrede članka 69. odnosno 89.", odgovorili su na upit Telegrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za ovakav prekršaj nije velika i za fizičke osobe iznosi od 3000 do 6000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo