VELIKI PROJEKT /

Kujundžić potvrdio za RTL: Prvi radovi na gradnji nove dječje bolnice u Blatu počinju za dvije godine

I operacijska dvorana i laboratorij, ali i rodilište. Sve to trebala bi imati nova dječja bolnica

24.4.2019.
21:45
VOYO logo

I operacijska dvorana i laboratorij, ali i rodilište. Sve to trebala bi imati nova dječja bolnica kada jednom nikne u Blatu. A novo rodilište znači i da će se neka druga zatvoriti.

''Svi su suglasni da nam je u modelu suvremenih dječjih bolnica potrebito raditi i rodilište, a to onda apsolutno samo po sebi nameće da neka rodilište će preseliti tamo gdje je bolje, a biti će bolje u nacionalnoj dječjoj bolnici", kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Koja konkretno, ministar još ne zna, ali: ''Mislim da će se to relativno lako iskristalizirati jer normalno da se ide prema dobrome, prema suvremenom, a na kraju konca i broj poroda ako je manji od 500 uvijek je nešto što je upitno koliko ima smisla podržavati.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnice o ovoj temi nerado govore, a bivši ministar zdravlja Siniša Varga smatra kako bi za razliku od postojećih lokacija, novo rodlište u Blatu bilo prometno dostupnije.

''Na taj način će se područja grada Zagreba gdje imamo najveću koncentraciju djece, a to su Novi Zagreb i istočni dio grada imati na raspolaganju rodilište koje je cestovno vrlo lako dostupno'', kazao je Varga.

Zoran Bahtijarević, bivši ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj, uvjeren je da bolnica neće biti sagrađena za mandata ove Vlade. 

''Bojim se ni za mandata iduće Vlade, nego tek kao što sam rekao za 8 do 10 godina, ali hvala Bogu da je došlo do ovoga. Također se nadam razumu i vjerujem da će također donijeti odliku da se ta bolnica sagradi green field, dakle od samoga početka..''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prva lopata u Blato trebala bi, kaže aktualni ministar za dvije godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike