'A REKLA JE: IDE SA MNOM, TO JE MOJ PAS' / Sjećate li se Kike, kujice koju je na Pantovčaku udomila bivša predsjednica? E pa, više nije kod Kolinde...

Kika je udomljena u obitelji koja ima veliko dvorište. Često je kod njih bila na čuvanju kad bi predsjednica bila na putu. Sada je na 'čuvanju' jer vlasništvo nije službeno preneseno više od godinu dana

9.2.2022.
22:35
VOYO logo

Kujica Kika, koju je iz skloništa udomila tadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, već dulje vrijeme ima nove vlasnike i novi dom, javlja RTL Danas koji nije uspio doznati razloge zašto je pas preudomljen. No, informaciju su potvrdili Kolindini bliski suradnici, a da Kika ima svoje nove ljude, znaju i u udruzi Prijatelji životinja.

"Ono koliko smo mi doznali jest da je Kika dobro, da je u dobrim uvjetima. To su nama, naravno, najvažniji podaci jer bismo inače i sami reagirali da nije tako", rekao je predsjednik udruge Luka Oman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 'čuvanju' jervlasništvo nije preneseno više od godinu dana

Kika je udomljena u obitelji koja ima veliko dvorište. Često je kod njih bila na čuvanju kad bi predsjednica bila na putu. Sada je na 'čuvanju' jer vlasništvo nije službeno preneseno više od godinu dana.

"Mislim da je preudomljavanje definitivno odgovornije nego, zapravo, zapuštanje brige za životinju što je, nažalost, čest slučaj", smatra Oman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da pas može napisati knjigu, Kikini memoari bili bi, nema sumnje, bestseler. Od napuštenog šteneta koje je tumaralo sokacima oko virovitičkih sela. Mnogi su tada tvrdili kako je udomljenje psa populistički potez kojim tadašnja predsjednica želi steći naklonost glasača, ali i osjetilo se da o Kiki govori s posebnom nježnošću", navodi se u prilogu RTL-a Danas.

Image
'OVO JE ČISTA SAMOPROMOCIJA': /

Kolinda uopće nije udomila kujicu, Kika će biti vlasništvo Ureda predsjednice?

Image
'OVO JE ČISTA SAMOPROMOCIJA': /

Kolinda uopće nije udomila kujicu, Kika će biti vlasništvo Ureda predsjednice?

'Ona će ići sa mnom. To je moj pas'

"Otkako je Kika došla tu, osjećam se toliko opuštenije, toliko zadovoljnije i toliko sretnije da, eto, preporučila bih to svakom u životu", rekla je tada bivša predsjednica. Na pitanje što će biti s Kikom, ako ne pobijedi na izborima, Kolinda Grabar-Kitarović spremno i sigurno je odgovarala: "Ona će ići sa mnom, svakako da. To je moj pas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ipak više nije. Ali, najvažnije je da je Kika sretna i da je u novom domu okružena pažnjom i ljubavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo