'OVO JE ČISTA SAMOPROMOCIJA': / Kolinda uopće nije udomila kujicu, Kika će biti vlasništvo Ureda predsjednice?

Image

'Predsjednica uopće ne želi psa, ne želi ni obaveze koje to nosi, ne želi troškove ni brige'.

12.10.2018.
20:46
VOYO logo

Vijest da je predsjednica KolindaGrabar-Kitarović u četvrtak u Virovitici udomila psa izazvala je brojne reakcije u hrvatskoj javnosti. Iz Skloništa za životinje Virovitica rekli su da se predsjednica na ovaj potez odlučila potpuno nenadano, a da će kujica Kika doći u rezidenciju čim se obave sve potrebne procedure poput veterinarskog pregleda, cijepljenja i čipiranja.

No, jedna gospođa koja radi u Udruzi za zaštitu životinja SOS Šape Poreč uvjerava da se ovdje ne radi o udomljenju, već o čistoj samopromociji. Naime, SilvaServatzy je na svom Facebook profilu napisala da Grabar-Kitarović uopće nije udomila kujicu, nego je Kika postala vlasništvo Ured predsjednice. Dakle, ostat će na Pantovčaku i nakon što Grabar-Kitarović istekne mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KUJICA OSVOJILA PREDSJEDNICU: /

Kika je živjela u skloništu, a sada postaje - Prvi pas Hrvatske

Image
KUJICA OSVOJILA PREDSJEDNICU: /

Kika je živjela u skloništu, a sada postaje - Prvi pas Hrvatske

Status gospođe Servatzy prenosimo u cijelosti.

"Jutros rano podijelila sam ovu dobru vijest, oduševljena što se jedan političar odlučio na potez koji bi mogao pomoći u promoviranju udomljenja nezbrinutih životinja, da bih tek kasnije saznala da psića NIJE udomila Predsjednica, već da će pas biti vlasništvo Ureda Predsjednika, odnosno ostati na Pantovčaku i nakon što KGK istekne mandat. O psu će brinuti tamo zaposleni radnici (uz logičnu mogućnost da među njima i onih koji ne vole pse), a troškove plaćati - porezni obveznici. Sve to nije objavljeno na FB profilu Predsjednice, pa se tako javnost dovela u zabludu, što je očito bio i cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije udomljenje, ovo je čista samopromocija.

Predsjednica uopće ne želi psa, ne želi ni obaveze koje to nosi, ne želi troškove ni brige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobno sam vodila žestoku bitku s jednom općinom koja je napravila isto - postala udomitelj jednom psu, posve svjesna da Zakon o zaštiti životinja ovo ne zabranjuje, ali isto tako svjesna da životinja neće imati onu skrb, pažnju i ljubav koju bi imala u obitelji, pa mi je tako, bez obzira na sav predivan prostor velikog ograđenog dvorišta Pantovčaka (hm, mislite da će tamo pas slobodno trčati? :-) ) i sav luksuz koji život tamo nosi, ovo jednako neprihvatjivo. I neki predsjednici SAD-a su imali životinje, ali bile su njihove i poveli su ih nakon isteka mandata sa sobom kući. Ima i pasa i mačaka koje pripadaju institucijama, ali nikada se nije ovako "zamagljivala" istina o tome", napisala je Servatzy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo