pas koji zlata vrijedi /

Kujica Candy: tajna agentica MUP-a - zbog koje je hrvatska granica neprobojna migrantima

Njezino ima je Candy, a upravo zbog nje, hrvatsku granicu migranti ne mogu probiti bez da ih ona primjeti. Upravo zato, tajna agentica ljubimica je i ministra policije.

13.8.2017.
18:57
VOYO logo

"Znači, točno pokaže mjesto u kojem dijelu sjede ilegalci. Znači, ako je u prednjem onda pokaže u prednjem, …Nikada evo do sad nije, nikada nije da smo otvorili da nije bilo", reko je Zlatko Lovrić, policijski službenik za prekogranični kriminalitet.

Nije Candy neki školovani skupi pas s rodovnikom. Ona je, kako u ovom dijelu Hrvatske kažu za pse mješance, čisti avlijaner. Ali zlata vrijedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu je u potrazi za hranom umorna, promrzla i gladna prišla carinicima na Bajakovu. Nakon što su je nahranili i utoplili, Candy kao da je samoj sebi obećala, moram im se nekako odužiti. Mudra je glava brzo povezala što neke gazde traže. 

"Nisam smio prijavit bojo sam se radi drugih da me ne bi zezali. E, kad nam je jednog dana u tri kamiona zaredom otkrila te ilegalce onda sam o svemu tome izvijestio načelnika. Čak je bio poslije toga i prisutan  kad je ona pronašla i evo krenula je priča s njom dalje" reko je  Zlatko Lovrić, policijski službenik za prekogranični kriminalitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je Candy od napuštenog avlijanera  postala ekspert za azilante. Iz PU Vukovarsko-srijemska odlučili su da Candy zaslužuje od njih barem hranu i podmirenje veterinarskih troškova.

A to je i zaslužila. Jer u svojem je kratkom radnom stažu otkrila jako puno ilegalnih imigranata. Pa do jedno stotinjak, ako ne i više osoba

Nikome nije jasno kako Candy otkriva migrante, jer ne reagira ni na vozače kamiona ni na druge građane iz zemalja iz kojih dolaze. Možda je strah taj kojeg najbolje nanjuši. Jer i ona je nedavno dobro znala kako strah izgleda. Više ne. 

"Pa devedeset posto policajaca kad dolazi u smjenu mislim da prođemo ovdje da je vidimo, pozdravimo i onda tko može igra se", reko je Zlatko Lovrić, policijski službenik za prekogranični kriminalite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I da jednog dana kao u nekoj bajci, a ova priča o Candy to skoro i je, ova kujica izgubi svoje posebne moći, ostala bi sa svojim policajcima na Bajakovu. Jer već je dobro utabala put do njihovih srca. Na tom putu više nema granice! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo