Sastanak u Münchenu /

Krstičević pozvao prvog čovjeka NATO-a u Hrvatsku: 'Želim da se uvjeri u snagu vojske u Hrvatskoj'

Image
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

S prvim čovjekom Sjevernoatlanskog saveza idući će tjedan u Bruxellesu razgovarati i premijer Andrej Plenković

17.2.2018.
16:05
Nikola Čutuk/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević pozvao je glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga u posjet Hrvatskoj kako bi se na licu mjesta uvjerio u spremnost hrvatske vojske.

"Pozvao sam ga da posjeti Hrvatsku da se uvjeri u sve ono što činimo na unapređenju obrambenog sustava", rekao je novinarima Krstičević koji se sastao u subotu sa Stoltenbergom na marginama međunarodne konferencije o sigurnosti u Münchenu .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prvim čovjekom Sjevernoatlanskog saveza idući će tjedan u Bruxellesu razgovarati i premijer Andrej Plenković.

Hrvatska za obranu izdvaja 1,32 posto BDP-a, manje od cilja NATO-a od dva posto. Povećanje ulaganja od europskih saveznica uporno traže Sjedinjene Države koje najviše pridonosw zajedničkoj obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je prošle godine nakon šest godina zaustavila pad vojnog proračuna i povećala ulaganja u oružane snage koje sudjeluju u nekoliko mirovnih operacija NATO-a i UN-a.

Krstičević se u Münchenu odvojeno sastao s izaslanstvima SAD-a i Velike Britanije s kojima je razgovarao o zajedničkoj obuci vojnika i prilikama za hrvatsku vojnu industriju.

Uz Krstičevića, i ministrica vanjskih i europski poslova Marija Burić Pejčinović predstavlja Hrvatsku na tradicionalnom okupljanju globalne sigurnosne zajednice u glavnom gradu Bavarske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo