most ipak nije kontra HDZ-a / Kristić: 'Ostojić je slika onoga u što je Milanović pretvorio SDP, huškači koji siju mržnju i podjele'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ostojić je glasovima dijela zastupnika Mosta izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, no iz Mosta poručuju kako nisu kontrirali HDZ-u, već samo poštivali zakon i proceduru

12.2.2016.
12:35
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je uz pomoć dijela Mostovih zastupnika Ranko Ostojić izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, o svemu su se oglasili i iz Mosta nezavisnih lista. 

Image
bez ikakve rasprave /

Uz oporbu ga podržao i Most: Ostojić ipak izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku

Image
bez ikakve rasprave /

Uz oporbu ga podržao i Most: Ostojić ipak izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku

Na službenim kanalima svojih društvenih mreža dali su do znanja kako današnjim glasovanjem nisu kontrirali svojim koalicijskim partnerima HDZ-u, već su samo ispoštovali zakon i demokraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ranko Ostojić je slika onoga u što je Zoran Milanović pretvorio SDP. Žao nam je sto su inzistirali na njemu. Podržali smo ga isključivo jer to mjesto pripada oporbi", napisao je Most na službenom Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijeloj situaciji su se oglasili i na Facebooku, a objavu su naslovili - Ranko Ostojić je sramota SDP-a, ali poštujemo demokraciju.

"Ranko Ostojić je prava slika onoga u što je Zoran Milanović pretvorio SDP, horda huškača koji znaju samo sijati mržnju i podjele i vrijeđati. Žao nam je sto je SDP Hrvatske inzistirao na Ostojiću i mi smo ga podržali isključivo jer to mjesto pripada oporbi iako čovjek koji se izražava na takav način nije zaslužio da vodi ovaj Odbor. Njegova retorika je primjerenija uličaru, nego saborskom zastupniku i predsjedniku jednog tako važnog odbora. Sjetimo se samo njegovih neprimjerenih izjava i uvreda. Nažalost, taj čovjek je problem SDP a i njihova sramota", napisali su iz Mosta, a u potpisu objave je Maro Kristić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić: Most nema visoko mišljenje o Ostojiću

Ivan Kovačić iz Mosta naglasio je kako njegova stranka "ne želi sudjelovati u igrokazima koje rade dvije velike stranke". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je već treći tjedan u kojem pričamo o izvješćima za 2014. godinu, nismo došli ni do pola. Konstantno se razvlači priča na ideološke teme, koje nažalost samo pale narod, a ne donose nam ništa bolje. Što se tiče gospodina Ostojića, osobno članovi Mosta nemaju visoko mišljenje o njemu, nakon njegovih izjava tijekom ova protekla dva mjeseca, koje nisu bile baš ni primjerene ni pristojne, tako da ga ne krasi onaj dio koji bi trebao krasiti socijaldemokrate, barem razumijevanje i tolerancija. A što se tiče demokratskoga prava da opozicija bira svoga predstavnika na mjesto tog odbora, Most apsolutno podržava demokratsku proceduru i podržat će kakav god bio izbor opozicije", obrazložio je Kovačić stajalište Mosta.

Bulj: Glasao sam po savjesti, u Mostu ne moramo svi isto

Protiv Ostojićeva imenovanja glasovao je jedan član Mosta, Miro Bulj, koji je novinarima kazao kako je to njegov stav. "Pri tome stojim, imam razloge za to i to bih opet učinio", kazao je Bulj i dodao kako Ranko Ostojić nije najbolje rješenje za Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da ne ponavljamo sve njegove afere. Ranko Ostojić je bio sporan i 2004., nije riješio problem svastike koji bi moglo riješiti dijete u dva dana, a to je nanijelo veliku štetu nacionalnim interesima. Smatram da je to jedan od najlošijih poteza. Po meni on može utjecati na razne odluke u kojima je sudjelovao kao ministar ili u nekim drugim aferama koje se od prije spominju. Ja sam glasao po savjesti, a Most je takva politička opcija da ne moramo svi isto razmišljati i Most je suglasan s mojim stavom", rekao je Bulj. 

Podsjetimo, za Ostojića na čelu Odbora svoj glas je dao 81 zastupnik, dok ih je 57 bilo protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo