POVIJEST KOMŠIĆEVIH / Krimeni obitelji Komšić: Davidov djed ubio dva znanca, a tetka susjeda

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Davidova obitelj s očeve strane počinila je u prošlosti teška kaznena djela

27.2.2017.
12:18
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U rodnom Kiseljaku obitelji Komšić ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan koje je počinio David Komšić glavna je tema, piše Večernji list. David se sa svojom obitelji, ocem, majkom i dvije starije sestre, kao dijete iz Kiseljaka odeslio u Zagreb, a neki tvrde da je on bio tipičan dječak koji je ponekad bio vragolan.

Davidova obitelj s očeve strane, glavna je priča među stanovnicima Kiseljaka. “Jabuka ne pada daleko od stabla”, samo su neki od komentara koji su preplavili društvene mreže nakon vijesti o ubojstvu koje je počinio David.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, time se aludira na zaboravljena ubojstva koja je prije rata, nakon kavanskih sukoba, počinio Davidov djed s očeve strane. On je, naime, ubio dva znanca. Njegova tetka, također s očeve strane, počinila je nakon rata ubojstvo u vlastitom domu kada je pucnjem iz vatrenog oružja, pod nikad razjašnjenim okolnostima, usmrtila susjeda. 

Izvršenje kazne koja je izrečena Davidovoj tetki odgađala je njena trudnoća. Ona je pobjegla u Hrvatsku kako bi izbjegla kaznu, a u Kiseljaku nitko ne zna je li ju ikad odslužila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o slučaju koji je šokirao Hrvatsku:

Činjenica je da su tri naraštaja obitelji Komšić mnoge zavila u crno od Kiseljaka pa sve do Zagreba. Ipak, mnogi suosjećaju s Davidovom majkom, koju mnogi u Kiseljaku znaju kao ugodnu i vedru osobu, i ostalim članovima obitelji.

Ivo Komšić, otac 19-godišnjeg Davida, bio je šutljivi  i s malo kim je kontaktirao, a u Kiseljaku se, kao i u Zagrebu, bavio ugostiteljstvom. Nakon rata, obitelj Komšić otvorila je na samom ulazu u Kiseljak diskoteku "Miami", a sličnim poslovima nastavili su se baviti u Zagrebu u kojeg nisu otišli iz financijskog razloga s obzirom da su u Kiseljaku imali pristojne uvjete za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo