Kosor ukinula Biancinu osnovnu zadaću u Vladi

Fotelji ministrice bez portfelja Bianci Matković, izbijena je još jedna nožica: Kosor je i službeno brigu o prilagodbi zakonodavstva koji se tiče pojedinih resora prepustila nadležnim ministrima

10.2.2010.
15:33
VOYO logo

Time je uloga Biance Matković, imenovane od Ive Sanadera da koordinira reforme potrebne za ulazak u EU i da u tom segmentu bude faktički nadređena svim ministrima, značajno umanjena, iako premijerka i dalje ne naziva udaljavanjem Biance Matković s te pozicije. Podsjetimo i da se po hodnicima Vlade prepričava da je sljedeći Matkovićkin posao - odlazak u diplomaciju.

"Svaki ministar mora osobno u svom ministarstvu provjeravati što je preostalo od poslova za završetak pregovora, posebno ono što se odnosi na zakone. Ne može ministar prenositi ovlasti na nekoga drugoga nego to mora odraditi sam", rekla je Jadranka Kosor nakon sjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora na kojoj je sudjelovala, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovila je kako u ovoj godini očekuje završetak pregovora te kako bi 19. veljače trebala biti odblokirana najmanje dva poglavlja. Najavila da će se bar jednom mjesečno sastajati s pregovaračkim timom najmanje jednom mjesečno te podsjetila kako je formirano povjerenstvo čija je zadaća rad na pripremi povlačenja sredstava iz EU fondova, a čine ga ministri.

Premijerka je kazala i kako je na jučerašnjoj sjednici Savjeta za za suradnju s Haaškim sudom dogovoreno da "task force" do kraja tjedna pošalje izvješće, kao i da nova izvješća vezana za potragu za topničkim dnevnicima šalju svaki tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001070308006 arti-201002080181006 arti-201002100099006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo