Kosor posjetila Bebića: Nema teškoća s govorom

Ministarstvo zdravstva demantiralo je medijske napise u kojima se spekuliralo da je Luka Bebić doživio lagani moždani udar te da ima problema s govorom.

26.7.2011.
9:02
VOYO logo

Predsjedniku Sabora Luki Bebiću slijedi neurološka obrada koja prvenstveno podrazumijeva tomografiju mozga nakon koje bi mogao biti pušten kući.

Prema izjavama doktora kardiologije Ivice Vukovića Luka Bebić želio bi ići kući već u utorak, međutim liječnici ga ne mogu pustiti iz bolnice prije dovršetka pretraga. Ravnatelj Dujomir Marasović odbacio je nagađanja da će Bebić ipak danas otići kući te dodao kako slijedi obavljanje dodatnih pretraga od kojih neke ovise i o samom Bebićevu raspoloženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj splitske bolnice dr. Dujomir Marasović i dalje 'drži' stav od ranije. Ne želi spekulirati o zdravstvenom stanju Luke Bebića niti nagađati hoće li možda sutra napustiti bolnicu i vratiti se u Komarnu. Marasović i dalje tvrdi kako treba obaviti još niz pretraga koje se, ponovio je, vode u svim smjerovima.

Na Firule stigla i Kosor

"Mislim da se dobro oporavlja, odlično izgleda, cijelo smo se vrijeme šalili, što je dobar pokazatelj", kazala je novinarima premijerka Jadranka Kosor nakon što je posjetila Bebića s kojim se zadržala 40-ak minuta. Izrazila je uvjerenje kako će predsjednik Sabora ubrzo izići iz bolnice. Naglasila je kako u splitskom KBC-u on ima najkvalitetniju skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da je on jako dobro, da je u dobroj formi, da je dobro raspoložen. Svi ga žele vidjeti i posjetiti, a mislim da bi ga trebalo malo i poštedjeti", kazala je Kosor.

Luka Bebić, prema njezinim riječima, kreće se, normalno jede i u svakidašnjoj je formi. Prema premijerkinim tvrdnjama, on nema poteškoća u govoru, međutim još uvijek traju pretrage pa liječnicima treba prepustiti da odluče kad će ga otpustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bebića su već posjetili i kćerka Asja, sin Ante i nevjesta Krunoslava. Izašli su na stražnja vrata splitske bolnice. Kako se neslužbeno doznaje, supruga predsjednika Sabora Gerda Bebić ima virozu zbog čega nije stigla u bolnicu. U Ponedjeljak navečer su ga posjetili Vladimir Šeks i župan Ante Sanader.

Podsjetimo, Bebiću je pozlilo za vrijeme ručka, odnosno kako je to opisala njegova obitelj, naglo je klonuo, činilo se kao da je izgubio svijest. Prvi dijagnostički postupci ne ukazuju na to da se dogodio akutni infarkt miokarda. Ostali dijagnostički postupci bit će obavljeni sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bebić će ostati na intenzivnoj koronarnoj jedinici u splitskoj bolnici, te je preuranjeno govoriti koliko će Bebić ostati u bolnici.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, mirno je proveo proteklu noć i dobro se osjeća, urednih je vitalnih funkcija, priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ujutro ponovljeni nalazi ponovno isključuju akutni infarkt miokarda.

Tijekom dana nastavit će se s ostalim dijagnostičkim postupcima, te će Ministarstvo zdravstva izdati priopćenje u poslijepodnevnim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija izvještava kako je ministar zdravstva Darko Milinović ukorio ravnatelja splitske bolnice Dujomira Marasovića koji je u jednom trenutku novinarima rekao: 'Ne znam što će biti, vidjet ćemo, može umrijeti za 15 minuta, a može mu i biti bolje'. Milinović je navodno Marasoviću naredio da se okane bilo kakvih izjava dok sve pretrage ne budu gotove i dijagnoza jasna.

Vezani članak:

arti-201107250918006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike