KOSOR ANALIZIRA NETRPELJIVOST PREDSJEDNIKA I VLADE: / 'Da se ministar obrane usuđuje tako nešto izjaviti, e to još nismo imali'

Image
Foto: Matija Habljak / PIXSELL

A jasno je odgovorila i onima koji se protive zatvaranju

2.11.2020.
17:39
Matija Habljak / PIXSELL
VOYO logo

Bivša predsjednica Vlade, Jadranka Kosor, komentirala je izjave predsjednika s proslave 30. godišnjice ističući kako Zoran Milanović "i inače preekstenzivno govori, a novinari preekstenzivno pitaju", no dodaje kako predsjednik Republike ukazuje na neke stvari koje smatra problematičnima.

"Postoji politička tendencija, to je sada vidljivo, da se njega kao predsjednika Republike na neki način izolira", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao primjer navodi skandal sa zajedničkim polaganjem vijenaca za blagdan Svih svetih, koji je, tvrdi Ured predsjednika, sabotiran od Vlade i ministra obrane.

"Nije uobičajeno da ministar obrane odgovara, i to relativno drsko, na ono što konstatira vrhovni zapovjednik. Zoran Milanović nije samo predsjednik Republike Hrvatske, nego i vrhovni zapovjednik. Kao što nismo imali praksu da vrhovni zapovjednik inzistira na javnom, da to tako kažemo, razgolićavanju nekih pojava", primijetila je Kosor i dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To da se ministar obrane usuđuje reći da predsjednik, vrhovni zapovjednik, laže, e to još nismo imali."

Image
MORH OPTUŽIO MILANOVIĆEV URED ZA MANIPULACIJU: /

Tvrde da je program bio interna radna verzija: 'To je još jedan izljev frustracija'

Image
MORH OPTUŽIO MILANOVIĆEV URED ZA MANIPULACIJU: /

Tvrde da je program bio interna radna verzija: 'To je još jedan izljev frustracija'

'Obole li liječnici, sestre, mislite da to neće utjecati na gospodarstvo?'

Komentirajući aktualnu epidemiološku situaciju, Kosor podsjeća da je premijer Plenković 26. svibnja proglasio pobjedu nad epidemijom, a sada zvoni alarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilike s kojima se danas suočavamo, da raste broj umrlih, da raste broj zaraženih, da je sustav gotovo na izmaku onih normalnih snaga, da u covid bolnici na trenutak ne rade agregati jer je nestalo struje, pa dolazi u pitanje rad respiratora, to je definitivno zvono na uzbunu. Znate, sve ove mantre da mi sebi ne možemo dopustiti novi lockdown, a zatvara se veliki dio zemalja EU-a, zaista je samo mantranje. Mi si ne možemo dopustiti da se popuni svih 1500 kreveta na intenzivnoj skrbi i svih 15.000 kreveta u bolničkom sustavu", kazala je.

Komentirala je potom glavni argument protivnika tzv. zatvaranja "što će biti s gospodarstvom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi mislite da ovo što se događa u zdravstvu, da se velik broj liječnika i medicinskih sestara izbaci iz stroja, ako broj zaraženih bude rastao, da to ne utječe na gospodarstvo!? Naravno da utječe. I svaki pritisak na zdravstvo utječe na gospodarstvo jer onda neće imati tko raditi", odgovorila je Kosor.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo