Sindikat o Ini /

Koren: 'Pozivamo DORH da uđe u Inu jer smo sigurni da bi time dobili novi slučaj Agrokor', Sekulić poručio - tužba je spremna!

Image
Foto: Kristina Čirjak/Vijesti.hr

Članovi sindikata govorili su o Ini te o otkazu sindikalnom čelniku i koordinatoru Stožera za obranu sisačke Rafinerije Predragu Sekuliću

6.11.2017.
10:55
Kristina Čirjak/Vijesti.hr
VOYO logo

Na konferenciji za medije članovi sindikata govorili su o Ini, rezultatima poslovanja Rafinerije nafte Sisak u zadnjem razdoblju rada te o otkazu sindikalnom čelniku i koordinatoru Stožera za obranu sisačke Rafinerije Predragu Sekuliću.

"Pozivamo DORH da uđe u Inu jer smo sigurni da bi time dobili novi slučaj Agrokor", kazao je sindikalist Merlino Koren

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi segmenti poslovanja i ljudski segmenti su uništeni. Za Rafineriju Sisak tvrdimo da je profitabilna, a time i prijetnja mađarskim rafinerijama. Njihov cilj je bio zatvaranje rafinerije.", kazao je.

"Želim nastaviti s iznošenjem istine, ne zelim biti žrtva. Dužan sam govoriti istinu. Danas govorimo o sustavnom uništavanju i zlostavljanju mene. Ja ne želim trpiti psihičko i fizičko zlostavljanje od poslodavca. Izdržavam i izdrzavat ću, neće me zaustaviti ova sramotna odluka nekolicine ljudi iz Ine. Nisam nikom dužan ispriku nego svojoj djeci čiju sam egzistenciju doveo u pitanje. Naglašavam, ne želim biti žrtva i ne želim da me tako percipirate. Nisu me uplašili, nastavit ću govoriti.", rekao je Predrag Sekulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravnim sredstvima ću dokazati svoje istinske namjere, tužba je spremna. Ne idem iz Hrvatske za koju sam se borio, za koju su moji prijatelji dali život. Prvo će je morati napustiti oni koji su je uništili pa tako i kolege iz Ine. Ja se vas ne bojim!", odlučno je rekao. 

"Nemojmo zaboraviti da sud Sanaderu nije gotov, da MOL nije većinski vlasnik... Napad na Sekulića je napad na našu borbu, na rafineriju, na Sisak. Oni misle da bi ta borba prestala ako njega maknu. Ovdje je 600 potpisa radnika koji su potpisali peticiju da se ukine otkaz Predragu. 600 je gotova cijela rafinerija. Zahvaljujemo im.", kazao je sindikalist Igor Pešun

Sekulić je na upit koga će tužiti odgovorio kako prvo tužba ide prema Ini. Rekao je kako će sigurno pokrenuti kaznene prijave te kako će sigurno ići tužba za uznemiravanje, a ostale detalje dogovorit će sa svojim odvjetnikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo