EKSPLICITNE SCENE /

Kontroverzna 'Nimfomanka' bez cenzure u Berlinu

Image
Foto: Screenshot Youtube

Cjelovita verzija prvog dijela provokativnog novog filma danskog redatelja Larsa Von Triera "Nimfomanka" svoju će svjetsku premijeru imati na međunarodnom filmskom festivalu u veljači u Berlinu, potvrdili su organizatori festivala.

23.12.2013.
8:32
Screenshot Youtube
VOYO logo

"Publika Berlinalea prva će dobiti priliku pogledati cjelovitu verziju prvog dijela 'Nimfomanke'", kazao je direktor festivala Dieter Kosslick, napomenuvši kako je u njemu Von Trier razvio "impresivnu i radikalnu estetiku".

Von Trierov novi uradak, koji ukupno traje pet i pol sati, već je izazvao brojne kontroverze zbog izrazite seksualne eksplicitnosti scena pa su ga u medijima prozvali "filmskim pornićem", "seksualnom sagom" i "porno dramom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi uopće osigurao kino-distribuciju za svoj novi film, Lars Von Trier je morao pristati na skraćivanje, pa je tako verzija za kino-distribuciju nešto kraća – traje "samo" četiri i pol sata podijeljena na dva dijela – i manje je eksplicitna i provokativna od duže.

"To je bio jedini način da ga uopće i napravimo, kako bi ga i šira publika dobila priliku pogledati", pojasnila je producentica Louise Vesth, napomenuvši da su obje verzije prikladne za javno prikazivanje.

U filmu glumica Charlotte Gainsbourg igra ovisnicu o seksu koja prepričava svoja životna seksualna iskustva s ljubavnicima i ljubavnicama koje među ostalima utjelovljuju Jamie Bell i Shia LaBeouf.

Igraju još brojne internacionalne zvijezde, među kojima Stellan Skarsgard, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Jean-Marc Barr, Udo Kier i mnogi drugi. Na Berlinaleu će se prikazivati izvan konkurencije.

Dvije kraće verzije filma premijerno će biti prikazane u Danskoj na sam Božić, nakon čega idu u distribuciju diljem Europe i svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo