MOŽE S BLUROM, MOŽE BEZ NJEGA / Konceptualni Graham Coxon

Image

Gitarist reformiranih britpopera završio je novi samostalni album na kojem prati svog junaka od rođenja do smrti.

10.3.2009.
17:27
VOYO logo

Usprkos obavezama vezanim uz ponovno okupljeni Blur, Graham Coxon pronašao je vremena i za novi samostalni album "The Spinning Top" kojeg će izdati 11. svibnja.  

Radi se o konceptualnoj ploči koja prati svog junaka od rođenja do groba, dok je u glazbenom smislu materijal većinom akustičan uz tek povremene ulete distorzije. Svih petnaest pjesama snimljeno je u Londonu sa legendarnim producentom Stephenom Streetom, najpoznatijem po radu s Blurom, Babyshamblesima i The Smiths, a među brojnim gostima najzvučnije ime svakako je Robyn Hitchcock iz kultnih Soft Boysa koji je odsvirao gitaru i otpjevao prateći vokal na jednoj pjesmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam dana po izlasku albuma Graham će skinuti i singl "Sorrow's Army", dok će kao svojevrsni "teaser" poslužiti limitirano izdanje pjesme "In The Morning", objavljeno mjesec dana ranije u sklopu programa "Record Store Day".

Coxon, čije posljednje izdanje "Love Travels At Illegal Speeds" datira iz 2006. godine, trenutno se nalazi na turneji s liderom Babyshamblesa Peteom Dohertyjem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo