Stečajni postupak / Konačno raspisan natječaj za prodaju šibenskog TLM-a: Novi vlasnik morat će izbrojiti 565 milijuna kuna

Image
Foto: Šibenski portal

Trgovački sud u Zadru donio je zaključak o prodaji cjelokupne imovine TLM-a, odnosno svih nekretnina i pokretnina koje zajedno čine gospodarsku cjelinu nakon što je nad TLM Aluminiumom (bivšim Valjaonicama), u prosincu prošle godine, pokrenut stečaj.

20.10.2016.
13:09
Šibenski portal
VOYO logo

U srpnju je Skupština vjerovnika odlučila da se imovina prodaje u cijelosti, a procijenjena vrijednost je gotovo 754 milijuna kuna, s tim da je zaključkom suda određeno da početna cijena iznosi najmanje tri četvrtine tog iznosa. Tako, zainteresirani kupci na prvoj dražbi moraju platiti nešto više od 565 milijuna kuna. Ne proda li se imovina u prvom, u drugom je krugu početna cijena polovica vrijednosti, odnosno 377 milijuna kuna, u trećem 188. Tek u četvrtom krugu licitacije početna bi cijena tvornice bila jednu kunu.

– Morali smo rasčistiti imovinsko-pravne odnose pa je zato proteklo ovih nekoliko mjeseci iako je o prodaji odluka donesena u srpnju, kazao je kratko Branko Morić, stečajni upravitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na Šibenskom portalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo