15. PUT SELI URED /

Kolinda premjestila svoj ured u Šibenik pa po starom običaju napala Vladu: 'Mladi odlaze'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uz svečano podizanje predsjedničke zastave na Trgu Pavla Šubića, predsjednički Ured svečano je otvoren danas s početkom u 9,30 sati

17.4.2018.
9:57
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo
Image

Kolinda opet premjestila ured, ovaj put u Šibenik: pogledajte kako su je dočekali

Image

Kolinda opet premjestila ured, ovaj put u Šibenik: pogledajte kako su je dočekali

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u iduća tri dana 'stolovat' će u Šibeniku. Inače, ovo je 15. izmještanje Ureda s Pantovčaka, tijekom kojega će Predsjednica pored Šibenika i Knina, posjetiti i brojna druga mjesta i otoke u šibensko-kninskoj županiji.

Uz svečano podizanje predsjedničke zastave na Trgu Pavla Šubića, predsjednički Ured svečano je otvoren danas s početkom u 9,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se što ću tri dana provesti u ovoj predivnoj županiji poznatoj po svojim prirodnim ljepotama. Ova županija ima i prometnu važnost, što smo dobro spoznali i u Domovinskom ratu i zato osjećamo duboku zahvalnost za sve što su šibenski branitelji napravili za domovinu", kazala je u uvodu govora predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Kao i cijela Hrvatska i ova županija bilježi rast, ali to nije dosta. Mladi nam odlaze iz Hrvatske, a kad sam rekla da smo u izvanrednom demografskom stanju rekli su da pretjerujem. Vlada je zbog Agrokora pokrenula izvanredne mjere i to treba pohvaliti, ali iz Hrvatske je prošle godine iselilo 80.000 ljudi (od toga 40.000 u Njemačku). Zar to nisu izvanedne mjere? Nema se više vremena. Treba nam konkretan akcijski plan i zato pozivam i Sabor i Vladu da se posvete ovom pitanju. Također, treba se posvetiti i decentralizaciji jer nije isto živjeti u Zagrebu i Kijevu. Trebaju nam veće plaće i standard, a tu država mora napraviti svoje. Kad govorimo o dostojanstvenom životu treba spomenuti i 300.000 blokiranih građana i krajnje je vrijeme za novi ovršni zakon. Problemi nisu mali, ali optimistična sam i vjerujem da ih možemo riješiti. Treba nam odlučnosti i moramo staviti fokus konačno na razvoj i egzistencijalna pitanja. Naša država pruža brojne mogućnosti, a naša je odgovornost da ih iskoristimo", zaključila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo