KOGA ĆE MILANOVIĆ POVESTI NA PANTOVČAK AKO POBIJEDI? Dva-tri imena su sigurna, ali: / 'Nikakve spekulacije nisu na stolu...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Nikakve spekulacije nisu na stolu, o tome ćemo razgovarati 6. siječnja' 2020. Zasad se zna samo da na Pantovčak ide Zoran', kazao je neimenovani izvor blizak Milanovićevom izbornom stožeru

1.1.2020.
22:43
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Pobijedi li Zoran Milanović 5. siječnja 2020. na izborima za predsjednika Republike, za očekivati je da će barem dio svog tima iz kampanje preseliti u Ured predsjednika, piše Jutarnji list navodeći da bi Milanović sa sobom na Pantovčak sasvim sigurno poveo sadašnjeg glasnogovornika kampanje Nikolu Jelića.

Dugogodišnji novinar Jelić prethodno je bio i glasnogovornik Vlade u vrijeme kada je Milanović bio premijer, a mogao bi postati i glasnogovornik Ureda predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆEV GLASNOGOVORNIK ŽESTOKO REAGIRAO I NAPAO KOLINDIN STOŽER: /

'Zašto su sinoć besramno lagali javnost?!'

Image
MILANOVIĆEV GLASNOGOVORNIK ŽESTOKO REAGIRAO I NAPAO KOLINDIN STOŽER: /

'Zašto su sinoć besramno lagali javnost?!'

Jelić i Miljenić sigurni, ako Milanović osigura pobjedu

Funkciju bi mogao dobiti i šef izborne kampanje Zorana Milanovića i ministar pravosuđa u njegovoj vladi, Orsat Miljenić, i to kao predstojnik Ureda. Na poslove na Pantovčaku, u slučaju Milanovićeve pobjede na izborima, mogli bi računati i Ivana Pušonjić i Bartol Šimunić, dvoje mladih stručnjaka u kampanji SDP-ovog kandidata.

Pušonjić bila je pripravnica u Uredu Europskog parlamenata u Zagrebu, a radila je i u SDP-ovoj kampanji za parlamentarne izbore 2015. godine. Šimunić je stručnjak za politički PR i društvene mreže, a u SDP-u je bio šef odjela za digitaliju i takošer je radio u kampanji za izbore 2015. godine. Kasnije se pridružio Demokratima, stranci koju je po odlasku iz SDP-a osnovao još jedan bivši ministar iz Milanovićeve vlade, Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želi gore imati i neke ugledne nestranačke intelektualce'

Jutarnji list podsjeća da su dio Milanovićevog izbornog tima i Joško Klisović, bivši zamjenik ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, te Ivan Račan, sin prvoga predsjednika SDP-a Ivice Račana, ali njih dvojica navodno neće biti dio eventualnog Milanovićevog tima na Pantovčaku.

"Oni sigurno neće ići gore, ne dolazi u obzir da bi itko iz stranke bio angažiran, jer Zoran želi gore imati i neke ugledne, nestranačke intelektualce s kojima je i prije surađivao i koji ga mogu savjetovati pro bono, ali doista, ni s kim nije još obavio nikakve razgovore. O tome će razmišljati kada pobijedi", kazao je Jutarnjem neimenovani sugovornik iz Milanovićevog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zasad se zna samo da na Pantovčak ide Zoran'

Drugi izvor blizak Milanovićevom izbornom timu kaže da se o kadrovskim rješenjima još ne govori, nego se čekaju rezultati izbora 5. siječnja.

"Nikakve spekulacije nisu na stolu, a o tome tko će u Ured predsjednika, razgovarat će se 6. siječnja 2020. Zasad se zna samo da na Pantovčak ide Zoran", kazao je taj izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u Milanovićev izborni stožer uključeno je svega devet ljudi, od kojih je četvoro-petoro nepoznatih široj javnosti.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo