KOALICIJA PAMETNO, SSIP I FOKUS ŽELI UKINUTI PARAFISKALNE NAMETE: / 'Nisam mislio da se toliko toga lošega nagomilalo u državi'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

"Mi se rada ne bojimo, znanje se ne ustručavamo pokazati i mi se najboljih rješenja za ovaj naš narod nećemo odreći zbog vlastite koristi“, zaključio je Nogalo

3.7.2020.
11:44
Dalibor Urukalović/Pixsell
VOYO logo

Koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokusa najavila je u petak na Markovom trgu da će, bude li dobila povjerenje birača, ukinuti obvezno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Riječ je o posljednjem od ukupno pet nameta koje je koalicija prezentirala protekli tjedan, ukazujući simbolično na brojne besmislene namete, poreze i birokratske barijere koje opterećuju građane i poduzetnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivisti 'zarolali' popis nameta od Kamenite do Opatičke

Ranije su upozorili na besmislenost obaveznih godišnjih tehničkih pregleda za nove automobile, cijepljenja pasa protiv bjesnoće svake godine, neke namete u turizmu i reformu javne uprave, a sada je na red došlo i ukidanje obveznog članstva u komorama te demonopolizacija sustava komora.

Aktivisti koalicije izveli su performans formirajući svojevrsni labirint, a papir s popisom nameta i davanja zarolali su niz Kamenitu ulicu sve do Opatičke ulice u duljini od oko 50-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojni propisi i prakse u Hrvatskoj daleko su ispod standarda zemalja EU", rekao je nositelj liste koalicije u II. izbornoj jedinici Boro Nogalo.

Image
BORO NOGALO ISPRED KOALICIJE CENTRA O HRVATSKOJ POLITICI: /

'Lijevo partijanje i desno orgijanje dovelo nas je do ruba i dna'

Image
BORO NOGALO ISPRED KOALICIJE CENTRA O HRVATSKOJ POLITICI: /

'Lijevo partijanje i desno orgijanje dovelo nas je do ruba i dna'

"Kada sam iz inata rekao da idem u politiku braniti se od onog negativnog što sam doživio na vlastitoj koži, znao sam da nisam jedini kojem je sebična i interesna politika stala na put. Ali, da je toliko toga lošeg nagomilalo u državi ipak nisam mislio“, rekao je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da Hrvatsku, zbog djece i njihove budućnosti, treba izvući s dna Europe, kamo su je gurnuli dosadašnji političari.

"Mi se rada ne bojimo, znanje se ne ustručavamo pokazati i mi se najboljih rješenja za ovaj naš narod nećemo odreći zbog vlastite koristi“, zaključio je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za koaliranje važna nam je reforma uprave i teritorijalni preustroj'

Odgovarajući na upit o mogućem postizbornom koaliranju, nositeljica liste u 1. izbornoj jedinci Dalija Orešković je rekla kako im je stalo da se Hrvatska napokon uredi kao pristojna pravno uređenja zemlja u kojoj postoji vladavina, prava jednakost i pravednost.

Također su nam bitne reforme od teritorijalnog preustroja, reforme javne uprave koja će državu učiniti po mjeri svih njezinih stanovnika. To su teme o kojima ćemo razgovarati, a sve drugo bi bilo prejudiciranje situacije u ovom trenutku, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvala je građane da izađu na birališta, istaknuvši kako je to ovog trena najvažnije.

Nositelj liste u VI. izbornoj jedinici Davor Huić poduzetnicima je poručio da, "nakon što prodišu zbog smanjivanja poreza i nameta", na umu moraju imati svoje radnike, biti socijalno osjetljivi i društveno odgovorni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U našoj viziji hrvatske budućnosti nema nikakvog sukoba između radnika i poduzetnika, jer su na istim stranama. Porezi i neki nameti neophodni su za državu koja želi biti socijalna, financirati javno zdravstvo i školstvo i pružiti", dodao je Huić i pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za listu broj 5.

Nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Dario Zurovec rekao je da država svojim građanima i poduzetnicima treba biti partner, koji će mu pomagati kad je teško, umjesto da ga iscrpljuje kada mu krene bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluke o ukidanju članstva u HGK i HOK-u se mogu donijeti jako brzo, samo ako se to zaista želi. Mi to želimo i hoćemo napraviti“, poručio je Zurovec.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo