Upaljeno žuto upozorenje / Kiša, pljuskovi, grmljavina, a moguće su i poplave: Meteorologinja najavila jaču promjenu, a onda opet bablje ljeto sljedeći tjedan

Idućih dana nas očekuje nestabilno vrijeme

21.9.2023.
7:39
VOYO logo

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, ima već jutros kiše, pljuskova i grmljavine na sjevernom, dijelu srednjeg Jadrana, u gorju i na krajnjem sjeverozapadu unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom, javlja Tea Blažević za N1.

U nastavku četvrtka oborine će biti u većini predjela, no ipak najviše duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje treba računati na mogućnost lokalno obilnije oborine i grmljavine. Na snazi je upozorenje putem sustava Meteoalarm za riječku, kninsku i splitsku regiju. Na snazi je i posebno hidrološko upozorenje DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog prognoziranih grmljavinskih pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji te uslijed kojih može pasti i veća količina oborine u kratko vrijeme, tijekom noći i sutrašnjeg dana na području sjevernog Jadrana postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava”.

Image
Foto: DHMZ

Nestabilno će biti i tijekom petka, povremeni kiša i pljuskovi najizgledniji su duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći na subotu oborina će se intenzivirati. Tijekom subote, na prvi dan kalendarske jeseni, jače pogoršanje s kišom i pljuskovima, grmljavinom, diljem zemlje, lokalno uz obilniju oborinu, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Zahladnjet će, osobito u unutrašnjosti.

Damjana Ćurkov je za RTL također prognozirala da nas idućih dana očekuje nestabilno vrijeme. U petak poneki pljusak, ali rjeđe nego danas, a zatim za vikend uz promjenu godišnjeg doba slijedi i nova izraženija promjena vremena. Bit će kiše i pljuskova, često i izraženih uz obilnu oborinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku vrlo vjetrovito, osobito na moru gdje će puhati jako i olujno jugo, zatim u nedjelju okreće na buru pa će u novom tjednu postupno biti stabilnije i sunčanije, ali posvuda od subote i svježije.

Novi tjedan donosi ponovnu stabilizaciju i bablje ljeto, prognozirala je Tea Blažević za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo