IDEJA KAMO ZA VIKEND /

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici: Uživajte u branju kestena, srednjovjekovnim igrama i laser showu

Image
Foto: Thinkstock

Planinarsko društvo 'Djed' vodit će turiste po pješačko-planinarskoj stazi Gordana Lederera dugoj 12 kilometara, koja se pruža iznad Kostajnice s prekrasnim pogledima na dolinu rijeke Une koju okružuju šume kestena

8.9.2024.
9:57
Thinkstock
VOYO logo

Hrvatska Kostajnica će od 4. do 6. listopada biti domaćin 27. Kestenijade, jedne od najvećih manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj koja nudi raznolik kulturni, zabavni, sportsko-rekreativni i gastronomski program za sve generacije.

Za vikend, od prijepodnevnih sati, bit će organiziran prijevoz do šume kestena gdje će posjetitelji moći sami ubrati te jesenske plodove. Planinarsko društvo „Djed“ vodit će turiste po pješačko-planinarskoj stazi Gordana Lederera dugoj 12 kilometara, koja se pruža iznad Kostajnice s prekrasnim pogledima na dolinu rijeke Une koju okružuju šume kestena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ove godine, posjetitelji će moći sudjelovati i u vođenoj Healthy Fit pješačkoj turi. Posjetit će dva važna vrha iznad Kostajnice, brdo „Djed“ na kojemu je zaštićena park-šuma istog imena, te brdo Čukur na kojemu se nalazi po mnogima najljepši spomenik iz Domovinskog rata, „Slomljeni pejzaž“ podignut u čast poginulom HRT-ovom snimatelju Gordanu Ledereru.

 U sklopu Kestenijade, posjetitelji će moći uživati u likovnoj izložbi akademskih slikara koji su sudjelovali u “Unskoj likovnoj koloniji“. Manifestaciju će dodatno obogatiti izložbe starih fotografija i predavanja o domaćoj kulturi, povijesti i umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Stari grad Hrvatska Kostajnica ponovno će oživjeti u starom sjaju i srednjovjekovnim igrama, zanatima i plesovima.

Festival svjetlosti

Gastronomija će imati poseban naglasak, s brojnim jelima od kestena i specijalitetima kostajničke kuhinje. OPG Lenac, koji se bavi ekološkom proizvodnjom, organizirat će eko-sajam na kojem će se moći degustirati razni proizvodi.

 Priprema se bogat glazbeni program s popularnim izvođačima, te koncert domoljubnih i izvornih pounjskih pjesama „Iz Pounja domovini“, koji će održati Gradska limena glazba iz Petrinje, pod umjetničkim vodstvom Josipa Kapovića.

Po prvi put Kestenijada će imati i večernji show sa svjetlosnim atrakcijama – instalacijama, laser showom i projekcijama na fasade po uzoru na popularni Festival svjetlosti u Zagrebu. Posjetitelji, a posebno će to djeci biti zanimljivo, moći će se voziti turističkim vlakićem po gradu i obići sve lokacije manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Ok, znate da ima štrudla od jabuke. Ali gdje jedu onu s janjetinom? Odgovor je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo