Kerum najavio razgovor sa samim sobom

27.2.2012.
11:26
VOYO logo

SDP-ovac Marin Jurjević tako je odmah na početku sjednice kazao kako odustaju od zahtjeva za raspisivanjem referenduma za smjenu gradonačelnika Željka Keruma i raspuštanju Gradskog vijeća, jer nemaju potrebnih 13 ruku. Jurjević je također zamjerio predsjednici Vijeća Nevenki Bečić da nije u zakonskom roku sazvala izvanrednu sjednicu, na što mu je ona odgovorila da nikakav zahtjev za raspisivanje referenduma nisu zaprimili u Banovini.

"Prijedlog o referendumu za smjenu gradonačelnika službeno nije ni postojao", kazao je i Luka Podrug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gradonačelnik Kerum razgovarat će s poduzetnikom Kerumom'

U nastavku sjednice Keruma su 'rešetali' zastupnici, pa je SDP-ova Aida Batarelo spomenula potkopavanje kolektora pred Marjanom koji je prvo kopala Kerumova tvrtka Adriatic, ali ne dovoljno duboko, pa će radove za 2,6 milijuna kuna platiti grad. Batarelo je Keruma pitala je li se oko tog pitanja mogao dogovoriti sam sa sobom, a Kerum je odgovorio u svojem stilu.

"Gradonačelnik Kerum razgovarat će s poduzetnikom Kerumom. Dobit ćete odgovor u pisanom obliku", rekao je Kerum, a prenosi 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba razmišljat hoće li biti rata, a ne snijeg'

HDZ-ov Mirko Ramljak pitao je kada će Split dobiti civilnu zaštitu. "Treba razmišljat' hoće li djeca imati jesti, hoće li biti rata, a ne snijeg. To je manji problem", odgovorio mu je Kerum.

Na pitanje SDP-ove vijećnice Vesne Perak hoće li grad ponuditi odštete građanima koji su se polomili na ledu, Kerum je odgovorio: "Nisam siguran da su brojke točne. Sigurno nisu. Ma kakvi 900 ljudi Splićana... Jure zna, on je sve pratio. Gradovi i općine u Dalmaciji imale su veći broj ozlijeđenih u odnosu na broj stanovnika u gradu, i nitko to nije spomenuo. U Zadru sigurno veći postotak. To je bila elementarna nepogoda, ozlijedili su svugdje gdje je bio led. Samo se medijski spominjalo i kritiziralo Grad Split i nikoga više. Evo, vidite u Zadru, tamo ih je 30 posto više ozlijeđenih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo