Kerum na kocki osvojio desetke tisuća eura!

Željko Kerum osvojio je desetke tisuća eura na kocki i to skriva kao zmija noge, navodi splitski dnevnik. Zašto?

26.1.2010.
12:24
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Željko Kerum osvojio je desetke tisuća eura na kocki u noći sa subote na nedjelju u Grand Casinu hotela Le Meridien Lav, tvrde "dobro obaviješteni izvori" Slobodne Dalmacije.

Doći do potvrde da se prvom čovjeku Splita, kojemu su se nad poslovno carstvo nadvili sivi oblaci, posrećilo u varljivoj igri koja je mnoge otjerala što na prosjački štap, što u ropstvo kamatara, bio je težak zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su ćakule, neprovjerene informacije. Možemo pričati o ozbiljnim stvarima, a ne o glupostima", kratko je komentirao Kerum, dok je kockarnica zaigrala na kartu poslovne politike prema kojoj je privatnost i novac klijenata koji gube i dobivaju unutar njihovih zidova – svetinja.

Ostala je tek pretpostavka da je Kerum djelić svog bogatstva riskirao na ajncu, pokeru ili američkom ruletu, koji su najpopularniji u Grand Casinu, i jednako neprovjerena spekulacija da su mu se sivi oblaci nadvili i nad ljubavno gnijezdo u kojemu stanuje Fani Horvat, ako je vjerovati onoj staroj – "Tko ima sreće u kartama, nema u ljubavi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i da je Kerum jedini gradonačelnik u konkurenciji većih gradova u Hrvatskoj koji je zaigrao na kartu optimizma i predložio povećanje splitskog proračuna, što bi neki također nazvali kockom.

Psiho profil kockara

U Hrvatskoj je oko 50 tisuća patoloških kockara, problemskih je oko 230 tisuća, dok je povremeni kockar, kako upozoravaju psihijatri, svaki drugi Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjavaju da je razlika između igre i kockanja u tome što pojedinac u igri vlada svojim limitom i, svejedno je li dobio ili izgubio, odustaje i napušta igraonicu, dok kod kockanja osoba ne može kontrolirati situaciju i tone sve dublje.

Psihijatri iz iskustva navode da su kockari uglavnom muškarci u dobi između 20 i 40 godina, čija ovisnost traje pet do deset godina, a njihove su osobine nezrelost, taština, impulzivnost, prodornost. Crnogorski džezist Rambo Amadeus, pak, iz vlastitog iskustva tvrdi: "'Ko ima živaca, a nema ni snage ni pameti, njega kocka varljiva privlači."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001110394006 arti-201001250170006 arti-201001110139006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike