Kerum izvrijeđao Bilač: 'Odnija te đava ludu'

Konfliktna Nevenka Bečić odbila je na dnevni red uvrstiti prijedlog šefice kluba HDZ-a Sanje Bilač, a zbog čega je ova protestirala. Bečić se, naravno, nije dala smesti. 'Ne može!

12.3.2012.
10:04
VOYO logo

Tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća o događajima koje je prouzročilo snježno nevrijeme u Splitu počela je sukobom predsjednice vijeća Nevenke Bečić sa Sanjom Bilač (HDZ) i Lukom Roguljićem (nezavisnim vijećnikom) koji su željeli nadopuniti dnevni red.

Nevenka Bečić nije dopustila Sanji Bilač da uopće iznese prijedlog jer je dnevni red već bio prihvaćen kada se javila za riječ. Bilač se tome uporno i oštro suprotstavljala tvrdeći da se krši poslovnik, što je izazvalo gradonačelnika Željka Keruma da sebi u bradu promrmlja: "Đava te odnija takvu ludu", no vijećnici su to prečuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Roguljić htio je da se dnevni red nadopuni zahtjevom za smjenu Nevenke Bečić, ali mu ona to nije dopustila jer je tek jutros prikupio deset potpisa vijećnika pa će ta točka biti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Jurjević stao u obranu Nevenke Bečić

O stanju u Splitu i svemu što se poduzelo kada je pao snijeg 3. veljače 2012. govorili su dogradonačelnik Jure Šundov, dogradonačelnica Anđelka Visković i Pave Zaninović, pročelnik za komunalu. Očekuje se da rasprava završi glasovanjem o raspisivanju referenduma o povjerenju gradonačelniku Željku Kerumu, kao što su najavili oporbeni vijećnici. Bit će zanimljivo vidjeti tko će glasovati za taj prijedlog, dođe li do njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnici HDZ-a su, nakon odbijanja prijedloga Sanje Bilač za dopunom dnevnog reda, napustili vijećnicu pa oporba nema više potreban broj glasova za traženje referenduma. To je bio povod rasprave Marina Jurjevića, šefa SDP-a koji je rekao da ovo Gradsko vijeće funkcionira na jedan otužan način.

"Sjednica je počela egzibicijom u režiji putujućeg teatra HDZ-a. Ne znam hoće li se vratiti HDZ-ovci i hoće li glasati za raspisivanje referenduma, ali sve se vidi, Oni umjesto o problemu govore o SDP-u i meni, kažu da držimo Kerumovu vlast. Tko je ovdje lud? Građani nisu", rekao je Jurjević koji je stao u obranu Nevenke Bečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Obama zove

"Po Sanji Bilač, koja gospođi Bečić zamjera što nema fakultet, ovo Gradsko vijeće ne bi mogao voditi ni Miroslav Krleža ni Tolstoj. Mi tako ne diskreditiramo ljude, to je primitivizam", poručio joj je Jurjević koji se osvrnuo na izjavu Milice Cipci (SU) da ju je on nagovorio na koaliciju s Kerumom, objavljenu na naslovnici jednih novina.

"Ovdje sami idioti, netko nema svoju glavu. Svi mene zovu, i Obama me zove i pitaju što da rade", karikirao je Jurjević i rekao da se gradski parlament pretvorio u teror političkih lišajeva. iako je Cipci rekla kako je ona izjavila da je nije Jurjević nagovorio, kao što piše u naslovu, izgleda kako će ovaj sukob imati sudski epilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo