Priopćenje KBC-a Split /

KBC Split: 'Pritužbe Ninčević-Lesandrić su neistinite. Građani nas svakodnevno hvale'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon bure koju je podigao slučaj 'kiretaža', oglasili su se iz splitske bolnice

12.11.2018.
16:15
Patrik Macek/PIXSELL, Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon pritužbe saborske zastupnice MOST-a, Ivane Ninčević Lesandrić, kao i objavljenog izvješća inspekcije Ministarstva zdravstva, javili su se iz KBC-a Split. 

Oni smatraju kako svi radnici KBC-a Split savjesno i požrtvovno rade najbolje za njihove bolesnike. Isto tako, nastoje boravak bolesnika u bolnici učiniti što ugodnijim i otkloniti svaku neugodnost, a za njihov rad svakog dana primaju mnogobrojne pohvale zadovoljnih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću navode:

"Gospođa Ivana Ninčević Lesardić predmetnu pritužbu nije podnijela nadležnim tijelima KBC-a Split, već smo za tu pritužbu saznali iz medija i to više od osam mjeseci nakon samog događaja. Ipak, na temelju objavljenog odmah smo zatražili očitovanje Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a Split dok je Ministarstvo zdravstva u KBC Split i druge zdrastvene ustanove uputilo Službu za zdravstvene inspekcije da istraži kako ovu tako i druge slične pritužbe. I Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a Split i Služba za zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva dovršile su svoj rad te je temeljni zaključak obaju tijela kako su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC SPLIT radili sukladno pravilima medicinske struke onako kako se to radi u drugim odgovarajućim ustanovama u RH", iz njihovog priopćenja vidljivo je kako se nisu potrudili ni ispravno napisati prezime zastupnice Ninčević-Lesandrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

No, poručuju:

"Stoga, štiteći čast naših stručnjaka i visoku kvalitetu zdravstvene skrbi odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC-a SPLIT. Dapače, KBC Split snažno podržava svoje djelatnike u njihovom odgovornom radu, a osobito u izazovnim situacijama hitnih intervencija u kojima se spašavaju životi, a koje zahtijevaju puno znanja, vještine i pribranosti. Svjesni smo odgovornosti naših djelatnika i cijele naše ustanove u pružanju najbolje zdravstvene zaštite svim našim sugrađanima. Na tome ćemo i dalje ustrajno i savjesno raditi, a za svaku neugodnost molimo naše građane da nam se slobodno, izravno i bez odlaganja obrate'', navodi se u priopćenju koje potpisuje v.d. ravnatelja Julije Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike