'Kaznenim se prijavama manipulira u političke svrhe'

Pola godine nakon što je podignuta prijava zbog prodaje odmarališta u Pirovcu, ona je odbačena kao nesuvisla, besmislena i neutemeljena, istaknuo je šef SDP-ovaca Zoran Milanović.

7.7.2010.
16:09
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je u srijedu da je u slučaju kaznene prijave u vezi s prodajom odmarališta Pirovac došlo do kršenja ljudskih prava, logike, građanske pristojnosti i odgovornosti, te zlouporabe policijskog djelovanja i aparata u političke svrhe.

Pola godine kasnije prijava je odbačena kao nesuvisla, besmislena i neutemeljena, istaknuo je Milanović, komentirajući na konferenciji za novinare odluku Općinskog državnog odvjetništva Koprivnice da odbaci kaznene prijave protiv Darka Marinca, Željka Đurđine i Zvonimira Mršića zbog sklapanja ugovora o prodaji odmarališta Pirovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je ocijenio da je ta prodaja bila poslovna odluka, a ne pitanje korupcije, kao što je to i u slučajevima Tonina Picule i Vojka Obersnela, dodavši da bi birači trebali ocjenjivati poslovne odluke, a ne policija.

Iskustvo pokazuje da se kaznenim prijavama od strane policije može manipulirati i koristiti ih u političke svrhe, ustvrdio je, podsjetivši kako su premijerka Jadranka Kosor i istaknuti članovi HDZ-a prije samog Mršića znali za tu kaznenu prijavu, dok su službene osoba MUP-a u TV emisijama pred sobom imale dokumente o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mršić smatra da je policija, iznoseći podatke iz prijave što zakonski ne smije, vršila pritisak na Državno odvjetništvo, a on je o prijavi saznao iz medija.

Tek danas ju je pročitao i, rekao je, ostao zgrožen jer sadrži pogrešne činjenice, a činjeničnih pogrešaka pronašao je i u vještačenju sudskog vještaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija se ne bi trebala uplitati u političke odnose na hrvatskoj političkoj sceni, istaknuo je.

Milanović je podsjetio na sličan primjer iz 2005. kada je načelnik općine zbog prodaje zemljišta na Mljetu od države "stigmatiziran kao kriminalac". Kaznene prijave nema, a kruna svega je razgovor premijerke u Moskvi s ruskim partnerima upravo o tom projektu, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo